COMPARTEIX

Després d'una setmana de pluges intenses i dies grisos, posem-hi una mica de color! Estem segurs que el sol i el ritme dels festivals a l'aire lliure encara no són una prioritat en la teva llista. Però no pateixis! L'espera de la primavera se't farà més lleu amb aquest avançament dels festivals més importants de casa nostra: qui hi tocarà i quan se celebraran? Marca aquestes dates al calendari, que ja ha començat el compte enrere dels festivals que no et vols perdre.

Festival Strenes · 28 de març al 3 de maig

Festival Strenes · 28 de març al 3 de maig

La setena edició del festival a la capital gironina en un gran espai escènic per descobrir joies musicals imprescindibles dins l’escena peninsular! Aquest any la programació aposta per talents internacionals com: Lee Ranaldo & Raül Refree, Nirvama o The Buzz Lovers; però mai fallen els de casa: Miki Nuñez, Suu, La Casa Azul, Sopa de Cabra o El Kanka.

 Primavera Sound · Del 3 al 7 de juny

Primavera Sound · Del 3 al 7 de juny

El Festival més internacional i esperat de l’any ha comunicat els primers avançaments d’un cartell de pura energia i qualitat artística! Un cop més el festival aposta per un elenc d’estils molt diversos, des de bandes com Manel Za!, passant pel pop de Ferran Palau i Núria Graham. Els artistes espanyols més destacats són C. TanganaYung Beef & Pablo Chill-e Carolina Durante, mentre que d'internacionals vindran grups com Bad Bunny, Brockhampton, Cigarretes After Sex, Iggy Pop, Lana del Rey, Nina Kravitz, Metronomy, The National o Tyler, the Creator..

 Jardins de Pedralbes · De l’11 de juny al 10 de juliol

Jardins de Pedralbes · De l’11 de juny al 10 de juliol

Un cop més arriba una de les referències de tot Europa! Un cicle de concerts estiuencs per gaudir de música en directe a l’aire lliure a un lloc privilegiat com els Jardins Reials de Pedralbes. El cartell d’aquest any ofereix el millor de cada casa; de moment ja coneixem la presència d'alguns convidats d'autèntic luxe: Cat Stevens, Brian Ferry, Raphael, Diana Ross, Madness, Patti Smith, Manel, Loquillo, Crowded House, Woodkid, Diego l'Escamarlà, Dido, Amaia, Alvaro Soler, LP, Rozalén, Carlos Rivera, Andrés Calamaro, Alan Parsons i James Blunt.

 Sónar · Del 18 al 20 de juny

Sónar · Del 18 al 20 de juny

Un dels festivals internacionals més rellevant de música electrònica! El cartell publicat recentment ens mostra una varietat de grans noms, estils i disciplines. També s’ha publicat el SonarXS, dedicat als artistes locals com: Morad, el duet HidrogenesseMaria Arnal i Marcel Bagés. Com és habitual el cicle comptarà amb un repertori d’artistes d’arreu del món molt esperat pel públic: gaudeix en directe de The Chemical Brothers, Disclosure, ArcaThe BlazeHowling Mura Masa.

  Itaca · Del 19 al 23 de juny

Itaca · Del 19 al 23 de juny

El festival empordanès ja ha avançat alguns dels artistes que formaran part dels concerts de l'Ítaca Sant Joan de l'Estartit. La bona notícia és que no hauràs d'esperar per veure els concerts, ja que abans hi ha el Sant Joan ítaca, diversos concerts arreu de l'Empordà durant els mesos vinents: l'Ítaca Carnaval a la Mirona, el 15 de febrer; l'Ítaca Escala l'11 i 12 d'abril i per últim El Pot Petit, un concert dins l'espai Ítaca familiar el 9 de maig al Ter. Entre els artistes catalans trobem: a banda de rap del Maresme Lágrimas de Sangre, els ritmes llatins de La Sra. Tomasa, i Ítaca Band, Joan Garriga i El Mariatxi Elèctric, a més de les Balkan Paradise Orchestra.

 Clownia · Del 26 al 28 de juny

Clownia · Del 26 al 28 de juny

Sant Joan de les Abadesses, epicentre d’un festival màgic que va començar en els escenaris del grup Txarango, i que durant quatre anys ha estat impulsat per ells mateixos. Un festival utòpic on allò que imagines es converteix en realitat. Encara no es compta amb cap confirmació del cartell, tret del mateix grup Txarango, que hi tocarà com a part de la gira de comiat. Ja han exhaurit totes les entrades.

 Vida · Del 2 al 4 de juliol

Vida · Del 2 al 4 de juliol

Un festival icònic en l'escena musical catalana. Les primeres confirmacions de cartells són bandes catalanes, on destaquen noms com: ManelNúria GrahamEnric MontefuscoMarina Herlop i Òscar Garrobé. Descobreix Vilanova i la Geltrú, i gaudeix de les actuacions dels escocesos Belle & Sebastian, la texana Black Pumas, la també estatunidenca Angel Olsen o la banda de Melbourne Cut Copy, entre d'altres.

 Cruilla · Del 2 al 4 de juliol

Cruilla · Del 2 al 4 de juliol

El festival barceloní engega motors i de moment confirma setze artistes. Passaran pels micròfons Lágrimas de Sangre, Txarango Ebri Knight. També hi ha confirmats diversos grups de renom en l'àmbit estatal com Novedades Carminha o Kase.O, i d'internacionals de la talla de Gwen StefaniPlacebo Of Monsters and Men. A l'espera de veure quins altres grups teixiran aquesta Cruïlla musical!

 Canet Rock · 4 de juliol

Canet Rock · 4 de juliol

Un festival amb rerefons polític i una gran història ens presenta un any més el festival de Canet de Mar, amb més de la meitat de l’aforament ple a hores d’ara. Ens portarà músics d'arreu dels Països Catalans com els cotitzats Manel, els osonencs Oques GrassesEls Amics de les Arts en el seu format de trio, el rock català de Sopa de Cabra, l'octet femení Roba Estesa, l'exconcursant d'Operación Triunfo Miki Núñez, el nou projecte de Pablo Sánchez, Ciudad Jara, i el nou de Kiko Tur d'Aspencat, No Logo, així com Jazzwoman Doctor Prats, entre d'altres.

 Share Festival · Del 17 al 19 de juliol

Share Festival · Del 17 al 19 de juliol

El Festival solidari de la ciutat torna amb la seva tercera edició que promet ser més gran i espectacular que l’anterior. El format de festival ofereix la possibilitat de guanyar entrades complint accions solidàries. A través d'aquestes accions s'aconsegueixen punts, que permeten participar en els sortejos d'entrades per al festival i altres esdeveniments musicals. Les principals accions giraran entorn de canvi climàtic, drets humans, igualtat de gènere, desenvolupament de l'educació infantil o fi de la pobresa extrema. Durant i després del festival es mesurarà i es presentarà l'impacte real que han aconseguit les accions dels assistents en la vida de milers de persones.

Festival Cap Roig · Del 17 de juliol al 19 d’agost

Festival Cap Roig · Del 17 de juliol al 19 d’agost

El Festival de Cap Roig arriba a la seva 19a edició consolidat com l’esdeveniment musical més important de l’any a la Costa Brava i el festival d’estiu de referència al sud d’Europa. Com cada edició reuneix els noms propis més rellevants del panorama musical nacional i internacional a Calella de Palafrugell (Girona). Aquest any el cartell de luxe inclou: Nile Rodger, Sting, Diana Krall, Te Vamps, RozalénTaburete, David Bisbal , Morat, Aitana i Vanesa Martin d’entre altres.

 Festival Peralada  · Juliol i agost

Festival Peralada · Juliol i agost

Durant els mesos de juliol i agost el conjunt medieval del Castell de Peralada és transforma en escenari i epicentre de música i cultura, un espai idoni per concerts estivals. Aquest any el Peralada és manté a l’altura de les darreres edicions i presenta un cartell de luxe amb artistes de gran renom que estan triomfant a escala internacional i en els escenaris de més prestigi. Gaudeix d'artistes com: Brian Jagde, Jonas KaufmannPink Martini, Gustavo Dudamel, Jessie J, o els espectacles de La Fura dels Baus, 'Aida' de Verdi, Cirque Éloize.

  Porta Ferrada · Del juliol a l'agost

Porta Ferrada · Del juliol a l'agost

El cicle de concerts de la Costa Brava situat a Sant Feliu de Guíxols ha començat a descobrir alguns dels artistes que formen part d’aquest gran festival. D’entre els primers confirmats trobem: el doble concert d'Arnau Griso i Nil Moliner, la banda saragossenca Amaral, l'artista madrileny Leiva en la seva primera vegada al festival i músics internacionals de la talla de Jamie Cullum o Paul Weller.

 Festival Embassa’t

Festival Embassa’t

La dotzena edició de l’Embassa’t enceta una segona dècada,consolidant-se com un d’un dels esdeveniments puntals dins l’escena alternativa del país, amb tres aspectes primordials: el millor i més nou de casa, la península i també d'Europa. El cartell ens presenta el primer grup confirmat que actuarà en qualitat de cap de cartell: Manel, una de les bandes més importants de la música catalana recent. Pel que fa a la resta del cartell, encara no s'ha revelat res.

Però això no ho és tot! Estarem atents als cartells d’altres festivals com Portalblau, Sons del Món, Concerts Empúries, Cantilafont, Cambrils, Terramar, (A)phonica, Mas i mas!


per  Emily Henley

ÚLTIMS ARTICLES