COMPARTEIX

Tornem com cada setmana amb les recomanacions de Pepe Zapata, director del TRESC, al 'Tot és Comèdia' de SER Catalunya. Avui amb tres imprescindibles triangles artístics! Escolta aquí el podcast amb les recomanacions!

 

'Romancero Gitano'

'Romancero Gitano'

Comencem per un triangle treatral de luxe, el que conformen Lorca, Pasqual i Espert. Fins al 26 de gener tens el plaer de gaudir al Teatre Romea del 'Romancero Gitano'. Una ocasió única per reviure la màgia de la poesia de Lorca amb el talent de dos grans de l’escena internacional, Lluís Pasqual, qui dirigeix l'espectacle i Núria Espert, qui va debutar justament al Romea, a l'igual que la gran musa de l’autor granadí, Margarita Xirgu. En l'espectacle, els versos i les explicacions amb què Lorca acostumava a presentar la lectura de les seves obres es combinen amb els records de l'Espert. 

 'Aida' de Verdi

'Aida' de Verdi

En segon lloc, torna al Liceu un dels grans títols del repertori operístic: 'Aida', de Verdi en una producció que compta amb l'històrica escenografia amb decorats hiperrealistes de l'artista manresà Josep Mestres Cabanes, realitzats l'any 1945. Una òpera sobre el triangle amorós que conformen Aida, Amneris i Radamès, on s'entrecreuaran la passió, l’amor i l’odi. Serà el debut d'una de les reines del MET de Nova York, la soprano nord-americana Angela Meade

 

 Exposicions MACBA

Exposicions MACBA

Acabem amb un últim triangle, el que conformen les 3 exposicions que encara pots visitar al MACBA. En primer lloc, la dedicada a l’artista grec Takis, pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme o l’electricita. La 2a exposició reuneix els primers dibuixos i pintures i les escultures modulars creades per l'artista alemanya Charlotte Posenenske. I per últim, Mostreig #3. Anti-books, una selecció de llibres d’artistes dels anys seixanta i setanta, influïts pels moviments conceptual i minimalista que ha seleccionat el Centre d’Estudis i Documentació del MACBA. 

Això és tot per avui. Salut i cultura!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES