COMPARTEIX

Notícies
23 DE SETEMBRE DEL 2019 per Irene San Martín

3,2,1... Acció! Torna el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb la seva 52a edició! Si ets un amant del cinema de terror i fantasia, no et pots perdre les següents propostes perquè segur que t'estimularan tots els sentits! Tens del 3 al 13 d'octubre per gaudir-les!

I per si no et sembla ja terroríficament fantàstic, t'anunciem que, a més a més, gaudiràs d'almenys un 10% de descompte en totes les programacions del Festival de Sitges amb el TRESC

 In the tall grass (inauguració)

In the tall grass (inauguració)

T’has trobat mai perdut en un laberint? Ara pots reviure la sensació d’angoixa des de la butaca veient aquest film de Vincenzo Natali (‘Cube’) adaptat en el relat homònim de Stephen King i Joe Hill. ‘In the tall grass’ tracta de dos germans que viatgen en cotxe i s’endinsen en una immensa plana després d’escoltar el plor d’un nen rere l’herba. Però cada passa que fan els submergeix més en un laberint vegetal del qual sembla impossible sortir. T’atreveixes a viure aquest malson terrorífic a l’aire lliure?

  Ready or not

Ready or not

Sang, sang i més sang...Tots hem fet esforços per agradar a la nostra família política, però arribaries mai a donar-ho tot fins al punt d’haver de sobreviure a una sanguinària caça el dia de les teves noces? En aquesta sàtira negríssima sobre la lluita de classes, això és el que li passa a la Grace. Protagonitzada per una estel·lar Samara Weaving, intenta seguir la tradició brutal de la família del seu marit: que la núvia miri de sobreviure la nit de noces mentre els altres intenten caçar-la.

 Come to daddy

Come to daddy

Vine amb el papa, vine...o fuig! Podria semblar una bona oportunitat per reforçar llaços paternofiilals la idea que el Norval (Daniel Radcliffe), qui no està passant el seu millor moment i té problemes amb l’alcohol, passi una temporada amb el seu pare absent quan aquest el convida a passar uns dies a la seva casa a la vora del mar. Tanmateix, no trigarà gaire a adonar-se que passa quelcom d’estrany amb el seu pare i a confirmar que els retrobaments familiars solen ser un malson.

 Colour out of space

Colour out of space

Com caigut de l’espai, un dels relats més emblemàtics de Lovecraft arriba al cinema per obra de Nicolas Cage i Richard Stanley, en una autèntica alineació de visionaris del fantàstic. Veuràs com un meteorit s’estavella a prop de la granja dels Gardner, alliberant un organisme extraterrestre que converteix la tranquil·la vida rural de la família en un malson colorista i al·lucinogen que només podries suportar en una sala de cinema, t’atreveixes?

 Suicide tourist

Suicide tourist

Si vols viure una desaparició amb més misteri i fantasia que mai, has de veure ‘Suicide tourist’. És el viatge de Max, un detectiu per a una agència d’assegurances que està investigant la desaparició de l’Arthur. La tasca el porta al clandestí Hotel Aurora, una institució secreta especialitzada a elaborar fantasies suïcides assistides on en mig d’una crisi existencial, el Max comença a qüestionar-se la seva percepció de la realitat... i si la mort és l’única sortida de l’hotel?

 Little monsters

Little monsters

Atreveix-te a tenir riures de por. Coneixes la nova icona del cinema de terror Lupita Nyong’o (‘Nosotros’)? T’encantarà com ho clava en aquesta barreja de comèdia i gore. Al principi, tot sembla normal durant una excursió escolar que fan el Dave i el seu nebot Felix, fins que esclata una invasió zombi que amenaçarà els plans del Dave d’acostar-se a una de les mestres, la senyoreta Caroline.

 The room

The room

El pitjor malson d’una feliç parella que en mudar-se a la seva nova casa, descobreix una estranya habitació secreta, l'interior de la qual allotja el poder de materialitzar tot allò que desitgen. Un dia, decideixen demanar a l'estança que els concedeixi el fill que no han pogut tenir. Però la felicitat inicial d'aquesta benedicció tindrà conseqüències imprevistes. Com se sol dir: compte amb el que desitges...

 Vivarium

Vivarium

T’imagines no poder marxar de la casa que vols anar a comprar? És el que li passa a la jove parella que protagonitza aquest film quan es planteja la compra de la seva primera llar. Per fer-ho, visiten una immobiliària on els rep un estrany agent de vendes, que els acompanya a una urbanització nova, misteriosa i peculiar per mostrar-los un habitatge unifamiliar. Allà, queden atrapats en un malson laberíntic i surrealista.

 

 Paradise Hills

Paradise Hills

Alice Waddington debuta i de quina manera! Amb Nacho Vigalondo al guió, aquesta terrorífica història tracta del despertar de l’Uma en una illa anomenada Paradise, on es troba un centre de rehabilitació, spa, ressort... Però això no és tot, també es troba quelcom de més sinistre que tot això i que dista molt de ser paradisíac. Què serà? Descobreix-ho!

 Ventajas de viajar en tren

Ventajas de viajar en tren

Ventajas o desventajas? Helga Pato és abordada durant un viatge en tren pel psiquiatre Ángel Sanagustín, que li parla d’un dels seus pacients i de les històries pintoresques de les persones que l’envolten. Un deliri sòrdid però fascinant, farcit d’obsessió, perversió, sarcasme, diversió, demència, sofisticació... aquests són alguns dels avantatges de viatjar en tren.


per  Irene San Martín

ÚLTIMS ARTICLES