COMPARTEIX

Notícies
4 DE JULIOL DEL 2019 per TRESC

El Teatre Lliure ja ha presentat la primera part de la programació de la nova temporada, de setembre de 2019 a gener de 2020! Nosaltres som aquí per anar desgranant els espectacles de mica en mica i ajudar-te amb la teva tria!

Una de les novetats més destacades de la nova temporada és l’agrupament dels espectacles en sis branques, que responen a les motivacions a partir de les quals s’han escollit i programat les diverses propostes artístiques. Així, dins de &lliure hi trobem els espectacles que tenen per finalitat la professionalització dels artistes i creadors. A la branca de &ciutat hi trobem els projectes de col·laboració directa amb altres institucions culturals, educatives o socials de Barcelona, mentre que totes les propostes internacionals s’agrupen a &int. Els projectes que viuen als marges de la definició convencional s’engloben a &katharsis. Sota la branca &espai, es presenten els espectacles programats per una companyia externa escollida des del Lliure, en aquest cas, La Ruta 40. Finalment, les residències, el programa educatiu, els debats, diàlegs i altres activitats de reflexió s’inclouen en la branca &acciódirecte.

 &LLIURE

&LLIURE

El col·lectiu VVAA arriba al Lliure amb ‘This is Real Love’, una proposta basada en l’Elena i el Max, una parella que es posarà en risc per aconseguir l’èxit davant l’imperi de l’amor. Una altre proposta d’aquesta branca que no et pots perdre és l’espectacle que ofereix La Calòrica, la companyia que el 2020 celebra 10 anys amb la reposició del seu primer muntatge ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’.

 &CIUTAT

&CIUTAT

Blaï Mateu Trias i Camiller Decourtye presenten ‘Falaise’, la segona part del exitós ‘Là’ que va exhaurir entrades la temporada passada al Lliure gràcies a la peça coral combinada amb circ, poesia i animals. Marc Artigau i el nou director Martel Bayod presenten ‘Càsting Giulieta’, en el qual un grup de dones de més de vuitanta anys parlen de l’amor i la soledat des de l’experiència.

 &INT

&INT

Pel que fa a les propostes internacionals, el Lliure arriba amb espectacles premiats a l’estranger com ‘The Story of the Story’ dirigit per Jetse Batelaan de la companyia holandesa Theater Arthemis, que et sorprendrà amb un món màgic que es pot encendre de desitjos i d'expectatives sobtades en qualsevol moment. Amb el mateix reconeixement, la companyia xilena La Re-Sentida, dirigida per Marco Layera, porta ‘Paisaje para no colorear’, un espectacle amb música, coreografies, internet, vídeos en directe i molt d’humor interpretat per nou noies adolescents de Xile que et transmetran la seva visió del món i de la violència amb què s’han d’enfrontar.

 &KATHARSIS

&KATHARSIS

Susanne Kennedy i Helena Eckert presenten el seu treball ‘Drei Schwestern’, una versió de ‘Les tres germanes’ de Txékhov sota la premissa de l'etern retorn. Amb l'espectacle 'C?? c language P? Tipo P'Lolo i Sosaku fan un experiment intuïtiu i mecànic sobre el llenguatge dels objectes en moviment que, juntament amb les altres propostes d’aquesta branca, et redefiniran el concepte de teatre reivindicant la contemplació, l’escolta, el reconeixement i el judici.

 &ESPAI

&ESPAI

La companyia La Ruta 40 estrenarà un projecte nou amb Ferran Dordal anomenat ‘Reisefürhrer’ amb el qual pretenen anar de viatge a les distorsions socials del turisme global en la nostra societat líquida. Laida Akzona i Txalo Toloza tornen amb Tierras del Sud, la segona part de la trilogia ‘Pacífico’, que es centra en les noves formes de colonialisme que exerceixen els oportunistes estrangers sobre els pobles indígenes llatinoamericans.

 &ACCIÓDIRECTE

&ACCIÓDIRECTE

Aquesta branca és l’encarregada de dotar de contingut transversal les arts escèniques; és per això que Carla Rovira, escollida com artista resident, proposa la seva obra ‘Posaré el meu cor en una safata’, un anàlisi de la mort i de com ens hi enfrontem. El col·lectiu Mos Maiorum, companyia resident, investigarà els mecanismes que fan possible la mobilització de masses amb ‘Turba’.

Descobreix la resta d’espectacles que formen la primera part de la nova temporada del Lliure i gaudeix-los amb avantatge TR3SC. Tothom cap al Lliure! ??


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES