COMPARTEIX

Recomanacions
13 DE JUNY DEL 2019 per TRESC

Torna el festival Grec a Barcelona i al TR3SC no podem deixar escapar l’oportunitat de recomanar-te les propostes que més prometen del festival segons el propi públic. Et portem la tria de socis i sòcies com tu, que han volgut fer la seva aportació i ens han deixat aquest recull d’opinions perquè puguis escollir entre tota la programació què aniràs a veure. Viu el Grec amb el TR3SC!

Loreena McKennitt

Loreena McKennitt

Obrim la tria amb el concert de Loreena McKennitt al Teatre Grec del què la Maria Dolors ens diu: “Aquest Grec he comprat 16 espectacles d'allò més variats: ballet, musical i teatreTotes les propostes m'atrauen molt perquè m'agrada tot tipus d'arts escèniques; però si hagués de recomanar alguna proposta, em decantaria per anar a escoltar i gaudir de la veu de Loreena McKenitt, la reina del world music com la defineixen en alguns articles. Per qui no la conegui, li recomano que escolti per exemple ‘The Mystic's Dream’ i segur que quedarà enamorat de la seva veu.” 

  Richard III. And they’ve never heard of Love

Richard III. And they’ve never heard of Love

Segons el nostre soci Hebert Parodi,  s’ha de veure aquesta obra “perquè Bàrbara Mestanza és una de les veus que està tirant la porta avall sempre amb molt d’humor i més mala llet, denúncia sense consignes i proximitat. La situació política d’aquí vista des d’Amèrica. El que allà s’explica guarda alguna relació amb la veritat? I si, com el Ricard III que coneixem pels llibres i obres, res no és el que sembla?”

 Les feres de Shakespeare

Les feres de Shakespeare

Meritxell Díaz hi assistirà perquè es proclama “una fan de la companyia" i a més - diu - "sempre vaig a veure tot el de Shakaspeare, el tractament de l’ànima de fa 500 anys em fascina..."

I per altra banda, Hebert Parodi en fa quatre cèntims així: “per fi Els Pirates fan el salt a un espai gran. Amb incorporacions que garanteixen qualitat i talent com Mariona Castillo o Jordi Vidal, i després de la divertidíssima – i intel·ligent- adaptació “piratil” d’’El somni d’una nit d’estiu’, ara ens faran reflexionar sobre la força de les dones". Ja ho saps, 'Les feres de Shakespeare' t'esperen a l'ONYRIC Teatre Condal!

 Rostoll cremat

Rostoll cremat

La tria d'Hebert Parodi segueix amb 'Rostoll Cremat': "Pels que ens va fascinar 'Acorar' de/amb Toni Gomila. Si allà parlàvem sobre les paraules que moren, i anem perdent cultura i identitat, aquí ho farem sobre l’ambició i els seus límits en forma de rondalla mallorquina - i universal - lligada al turisme “invasor”. Amb direcció d’Oriol Broggi, l’experiència serà mágica."

 Jerusalem

Jerusalem

Segons Hebert Parodi no pots deixar escapar 'Jerusalem' “perquè Julio Manrique no falla quan dirigeix. Per Pere Arquillué. I pel títol, sí: ni més ni menys que el poema/himne de William Blake. La idealitzada Anglaterra rural, la fi de les utopies, la pèrdua de les arrels. Atents a la traducció, que el llenguatge emprat és clau en aquest muntatge.”

Meritxell Díaz diu que va ser “la seva primera compra” ja que “és el millor lloc del món per veure teatre i què hem de dir de Manrique?” Sens dubte, fascinada per aquesta obra. Per altra banda, l’Anna Llauradó afegeix: “crec que és un espectacle prometedor amb una bèstia escènica a l’escenari com Pere Arquillué i sota la direcció de Julio Manrique!” Un cop més, la direcció i l'elenc de la producció, esdevenen una raó de pes per anar a gaudir-ne!

Taylor Mac

Taylor Mac

Entre les "perles del Grec d'enguany", Hebert Parodi destaca l'espectacle de Taylor Mac: "serà al·lucinant, si bé no viurem l’experiència original (24h) sinó la versió de “només” dues o tres hores. Un repàs a la història dels Estats Units a través de cançons, moltes cançons. Hi ha plomes, vestuari espectacular, música a dojo, reflexió sobre com es formen les comunitats i acaba sent un acte festiu d’èxtasi."

El Pop d'una nit d'estiu

El Pop d'una nit d'estiu

L’Anna Llauradó en destaca l'espai, la tria dels artistes i la singularitat de la proposta: “m’agrada molt la màgia de poder escoltar la música que m’agrada en aquest espai mentre s’acaba la llum del dia. L’any passat vaig anar a Mishima i altres anys he pogut gaudir-hi també de concerts de Manel i d’Els Amics de les Arts i aquest any ja he comprat entrades per a El Pop d’una nit d’estiu. Crec que serà un ocasió única per poder veure músics d’aquí com David Carabén, Joan Dausà, Ramon Mirabet, Juditt Neddermann... amb una orquestra simfònica i en un lloc tan especial com el Teatre Grec". Afanya't i no et quedis sense la teva entrada per al #PopalGrec!

 Tan poca vida

Tan poca vida

I, tornant a les arts escèniques, Parodi afegeix a la llista 'Tan poca vida': "Si el 2017 va ser Beware of pity i l’any passat Ombra, aquest Grec l’obra bigger tan life és 'Tan poca vida', dirigida per Ivo van Hove (paraules majors). Una visió de la masculinitat i del bé i el mal. Massa ambiciós? No, si el material és el que és: el llibre éstà considerat un dels millors dels darrers anys. La història de 4 amics durant dècades, amb molt, molt de dolor".

  Mary shaid what she said

Mary shaid what she said

L'Anna Llauradó ens recomana aquesta obra com una “ocasió única de poder veure aquesta gran actriu com és Isabelle Huppert.” Així que si ets “una apassionada de la història de Maria Stuart” com ella, no te la perdis!

 Titus andrònic i L'amanci(pa)ment de les fúries

Titus andrònic i L'amanci(pa)ment de les fúries

I per tancar la llista, Hebert Parodi destaca 'Titus andrònic i L'amanci(pa)ment de les fúries': "els Parking Shakespeare fa ja 10 anys que cada estiu ens apropen al parc de l’Estació del Nord, i d’una manera molt refrescant, les comèdies de Shakespeare. Ara ho podran fer a un altre espai obert, el Grec i amb transició a les tragèdies del bard. Un canvi de registre i sempre a tocar del públic, com cal".

Així doncs, a què esperes? Comença a buscar la proposta que més t’agradi i viu el Grec!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES