COMPARTEIX

Moltes dramaturgues brillants van veure com, per causes biogràfiques, la seva carrera era injustament breu. Fins i tot algunes van haver d'utilitzar pseudònims masculins. La nova temporada del TNC vol recuperar aquestes veus femenines, fonamentals a l'hora de comprendre millor la nostra herència dramàtica.

Amb motiu de l'#EpicentePioneres, es faran unes publicacions especials que destacaran l'obra d'algunes de les autores i, paral·lelament, també hi haurà algunes presentacions al MNAC.

Jordi Prat i Coll dirigirà l'espectacle inaugural, 'La Rambla dels Floristes', de Josep Maria de Sagarra. El director ja va aconseguir omplir la Sala Gran amb 'Els Jocs Florals de Canprosa', fet que li van valer Premis de la Crítica i un Premi Max.

La programació de la nova temporada arriba amb molta embranzida: Blanca Portillo protagonitzarà el 'Mrs. Dalloway' de Virginia Woolf, que ve d'arrassar a Madrid; Josep Maria Pou i Vicky Peña són les cares visibles de 'Justícia', un encàrrec del TNC a Guillem Clua; el teatre també va encarregar a Carles Batlle el text de 'Monroe-Lamarr', una trobada que protagonitzaran Elisabeth Casanovas i Laura Conejero; Xavier Albertí convertirà el teatre en el Nàpols de la posguerra amb 'Les veus interiors', d'Eduardo Filippo, i comptarà amb l'actuació de Mercè Arànega, Pere Arquilluè, Laura Aubert, Joan Carreras i molts més...

Xavier Albertí va confirmar a la roda de premsa que fa 4 anys va ser quan es va començar a treballar en aquesta nova temporada, posant en valor l'exercici de recerca. A més, és el primer equipament en incorporar per contracte el fet de tenir una programació totalment paritària. Ho pots comprovar tu mateix ;)

També hi haurà espectacles de dansa contemporània com 'Enter Achilles'; històries delicades com 'Ex-libris', explicada des del llenguatge del circ; apostes interdisciplinars com 'Ahir', que uneix cos, llum i so, i parla de la relació del passat amb el present; 'Malditas Plumas', amb Sol Picó; o 'Compositores del modernisme', una peça amb l'ESMUC que vol recuperar obres de compositores catalanes.

Totes les obres del TNC, aquí.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES