COMPARTEIX

Recomanacions
9 DE MAIG DEL 2019 per TRESC

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. Quan el sol es pongui, la nit prendrà vida per quinzè any consecutiu a Barcelona per celebrar la Nit dels Museus. Tot un univers farcit d'activitats i exposicions al teu abast en més de vuitanta museus i equipaments culturals per crear-te el teu propi itinerariA més d’exhibir les seves col·leccions fora de l’horari habitual, alguns espais acolliran activitats que posen de manifest l’esperit creatiu, innovador i despert de la ciutat de Barcelona. Et presentem la nostra selecció perquè gaudeixis d'un dissabte diferent a la ciutat. Per què anar-hi? Perquè #BCNésmuseu. I perquè l’endemà de ben segur que no et pesaran les hores de son perdudes!

 Al MACBA hi trobaràs de tot

Al MACBA hi trobaràs de tot

El MACBA oferirà una jornada de portes obertes amb horari especial de 10 del matí a 1 de la nit i un programa d'activitats variat i per a tothom. Per exemple, activacions continuades de la mostra 'Un segle breu', composicions i performances de Christian Marclay, la presentació del projecte 'Autoeditoras: hacemos femzines!', un 'Manga scroll', i visites guiades, entre altres propostes. Apropa-t'hi i descobreix tot el que el MACBA et pot oferir!

Mies van der Rohe i dansa contemporània

Mies van der Rohe i dansa contemporània

Aprofita el Dia Internacional dels Museus per visitar el Pavelló Mies van der Rohe. Va ser dissenyat com a pavelló nacional d'Alemanya a partir de vidre, acer i diferents classes de marbre per a l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929. Des d'aleshores ha estat estudiat i interpretat exhaustivament. Per l'ocasió, s'oferirà una peça de dansa contemporània creada expressament per aquest espai pels estudiants de l'Institut del Teatre

 El MNAC, més MNAC que mai

El MNAC, més MNAC que mai

El que més crida l'atenció de la programació preparada per la Nit dels Museus és que el museu exhibirà una mostra d'obres creades pels treballadors del mateix MNAC, 'Els artistes del museu'. També hi haurà un espai d'intercanvi d'opinions a partir d'obres d'art, que serviran com a mediadores per dialogar amb el món en què vivim. Hi haurà activitats infantils, misteris per resoldre i concerts que s'allargaran fins a la matinada.

La música del Recinte Modernista Sant Pau

La música del Recinte Modernista Sant Pau

El recinte modernista és el resultat d'un dels processos de transformació més destacat dels últims anys. Podràs anar a l'espai expositiu, navegant pels túnels o caminant pels jardins. Darrerament, un dels seus valors afegits és l'aposta per programar espectacles musicals, que el converteixen en un emplaçament que connecta perfectament amb la música que ens proposen. Conscients d'aquest punt, han programat un concert amb Cafè Soul i un altre amb Wax & Boogie.

El Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals

El Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals

El Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona recomanen portar llanterna o frontal per quan sigui fosc! Podràs fer una visita lliure al jardí i a l'exposició i, a més, posaran al teu abast una passejada diferent de cada estació de l'any a través de la vegetació de les cinc regions del món amb clima mediterrani. Durant la nit hi haurà acompanyament musical i observació astronòmica de la lluna plena. 

 L'Hospitalet, a les fosques

L'Hospitalet, a les fosques

Com en les edicions més recents, el Museu de L'Hospitalet oferirà espectacles a les fosques i amb efectes visuals que et deixaran bocabadat als tres espais que has de veure sí o sí. L'Edifici de Casa Espanya, ofereix una visita guiada a les fosques per conèixer la història de la ciutat. Original, oi? L'Edifici de l'Harmonia i la Masia de Can Riera també oferiran propostes similars. Tot això, a banda de les exposicions i activitats programades

 El Castell de Montjuïc amb food trucks!

El Castell de Montjuïc amb food trucks!

Pot ser que sigui la parada necessària a mitjanit. Podràs descobrir els racons més amagats del Castell, com els calabossos o la torre de guaita i altres indrets, habitualment tancats, acompanyat per guies. També hi haurà un concert a la terrassa del Castell amb el violí de la Núria Garcia i molt important: un espai gastronòmic amb música i food trucks per agafar forces per gaudir de la nit. Sigui com sigui, nosaltres tindríem aquest espai al nostre itinerari!

Mira el vídeo que hem preparat!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES