COMPARTEIX

Notícies
4 DE MARÇ DEL 2019 per TRESC

La Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i el Club Català de Cultura (TR3SC) han signat un acord de col·laboració per realitzar i fomentar conjuntament accions i projectes en l’àmbit cultural i artístic. A partir del proper curs acadèmic 2019-2020, TR3SC oferirà avantatges i descomptes en l’obtenció del carnet de soci del Club TR3SC per als estudiants, el professorat, el personal d’administració i serveis, i les persones titulades per la UPC.

Es dissenyarà una oferta cultural, amb una especial èmfasi en la vinculació entre les humanitats i la tecnologia, especialment orientada a la comunitat UPC

El proper curs acadèmic s'oferiran avantatges especials per aconseguir el carnet del Club TR3SC: serà gratuït per als estudiants de primer curs de grau i hi haurà descomptes del 25% i el 15% per a la resta de la comunitat universitària

Estrènyer ponts i aliances entre les ciències i la tecnologia i l’art i la cultura és l’objectiu de la col·laboració entre TR3SC i la UPC, que han acordat projectar activitats conjuntes en aquests àmbits en una iniciativa conjunta que porta per nom ‘UPC Arts’. Segons el conveni subscrit el 25 de març per part del rector de la UPC, Francesc Torres, i el director de TR3SC, Pepe Zapata, el carnet del Club TR3SC (que té un cost de 34 euros) serà gratuït en la tarifa bàsica per als estudiants de primer curs de grau i tindrà un 25% de descompte per a la resta d’estudiants de grau i, durant el primer any, per als Alumni UPC. La resta d’estudiants (màster i doctorat), així com el personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis el podran obtenir amb un 15% de descompte també en la tarifa bàsica.  

Amb aquesta visió compartida de millorar la societat a través de les arts i la cultura, ambdues entitats es comprometen a dissenyar conjuntament conferències, xerrades, tallers, audicions, concerts, actuacions, visites guiades en exposicions, preestrenes exclusives de cinema i altres activitats per als socis del Club TR3SC. 

‘UPC Arts’ és un projecte que també inclou les funcions de difusió i de prescripció de la realitat cultural més propera a la comunitat universitària. Per aquest motiu, a partir del curs acadèmic 2019-2020, el Club TR3SC farà una tria quinzenal d'aquelles propostes culturals i artístiques d'interès per a la comunitat UPC, així com píndoles informatives sobre activitats que posin de relleu la interacció entre tecnologia i cultura, i que es difondran a través dels diferents canals de comunicació de la Universitat, especialment dels newsletters institucionals adreçats a la comunitat universitària.

Així mateix, es preveu també explorar altres accions de col·laboració en la línia de descobrir nous creadors i nous espais, per incloure’ls en la programació cultural de la ciutat; propiciar contactes directes entre creadors i públic, i fomentar interseccions entre l’àmbit cultural i el digital.

TR3SC es converteix, doncs, en soci destacat de la Universitat per contribuir a implementar l’estratègia STEAM (per les seves sigles en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria, arts –que inclou arquitectura, urbanisme i edificació– i matemàtiques) en la seva activitat habitual. Precisament, la UPC ha posat en marxa aquest curs acadèmic la iniciativa ‘Aquí STEAM’, un programa per atraure talent femení als estudis de tecnologia i enginyeria entre noies d’entre 9 i 14 anys.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES