COMPARTEIX

Notícies
8 DE FEBRER DEL 2019 per Pol Segarra

Treu la pols de l'americana, recorda com fer el nus del corbatí, llustra les sabates de xarol i planxa amb cura els pantalons de pinces... La nit dels premis Oscar és ben a prop i no volem que -un any més- t'enganxi per sorpresa! Però què em dius? Encara no has vist cap de les pel·lícules nominades? No tens remei! Sort que tens amb tu els teus assessors culturals particulars per excel·lència, sempre disposats a ajudar-te. Et presentem una llista amb el resum de les 8 produccions nominades a millor pel·lícula del 2019. 

No perdis més el temps. Llegeix aquest article i converteix-te en tot un expert del setè art! 

'Black Panther' · Ryan Coogler

'Black Panther' · Ryan Coogler

Amant de Marvel, els superherois i les impressionants escenes d'acció, aquesta és la teva pel·lícula! 'Pantera Negra' ens explica la història T'Challa, qui reconeixereu pel seu paper a 'Captain America: Civil War'. Un cop acabades les aventures amb el Capità Amèrica i la resta de superherois, el Príncep T'Challa torna al seu país, la nació africana de Wakanda, per reclamar el tron que li correspon. L'aparició d'un antic enemic farà que a la 'Pantera Negra' li sigui molt difícil aconseguir el seu propòsit... ho aconseguirà? Per cert, sabies que és el primer blockbuster de la història de Hollywood que ha estat dirigit, escrit i protagonitzat exclusivament per afroamericans?

'The Favourite' · Yorgos Lanthimos

'The Favourite' · Yorgos Lanthimos

Has sentit mai ambició pel poder? T'has sentit atret per l'alta aristocràcia i les pràctiques nobles? Quan la reina d'Anglaterra, Anne (Olivia Colman), es comença a sentir debilitada, malalta i emocionalment inestable en plena guerra contra França, la seva amiga Lady Sarah (Rachel Weisz) pren el relleu i governa en el seu lloc. És aleshores quan arriba a Palau una nova serventa, Abigail (Emma Stone), que fàcilment guanya la confiança de la nova regenta. És llavors quan Abigail veu l'oportunitat de recuperar les seves arrels aristocràtiques. Què series capaç de fer per diners i poder?

 'Roma' · Alfonso Cuarón

'Roma' · Alfonso Cuarón

En el transcurs d'una vida, coneixem moltes persones. Algunes, tal com venen, marxen. D'altres deixen una forta petjada que ens ajuden a configurar les persones que esdevenim en el futur. A 'Roma', Alfonso Cuarón ha volgut fer un homenatge a dues de les persones que el van marcar en aquells anys d'infantesa. Una mare de família aristocràtica Mexicana i la seva serventa. La bucòlica vida familiar vista des dels ulls d'un nen petit contrastaran amb la crueltat d'uns esdeveniments que relaten un moment històric convuls per Mèxic. El dibuix d'una quotidianitat explicada amb la delicadesa i emocionalitat poètica del tractament de la imatge fan d'aquesta pel·lícula una gran candidata.

'Green Book' · Peter Farrelly

'Green Book' · Peter Farrelly

Entre 1933 i 1966 Victor Hugo Green va publicar 'The Negro Motorist Green Book' una guia, coneguda com simplement 'Green Book' (Llibre verd), perquè els afroamericans que viatjaven per nord-america poguessin reconèixer a quins establiments podien allotjar-se sense patir la calamitat del racisme. Aquesta pel·lícula ens transporta a l'any 1962, un italoamericà (Viggo Mortensen) necessitat de feina accepta fer de xòfer i protegir a un artista afroamericà (Mahershala Alison) en la seva gira pels estats del sud d'estats units. Tot i les seves diferències, la lluita contra les adversitats d'una societat conservadora, racista i plena de prejudicis farà que l'amistat neixi entre ells. El delicat argument ens fa pensar que el director sap molt bé en quin moment social i històric s'està publicant aquesta pel·lícula.

 'A star is Born' · Bradley Cooper

'A star is Born' · Bradley Cooper

Estàs acostumat a veure-la amb vestits extravagants, pentinats impossibles i maquillatges extremats... Doncs oblida-te'n! Lady Gaga, en la seva sempre mutant personalitat, es presenta encarnant a Ally a 'Ha nascut una estrella'. Jackson Maine (Bradley Cooper) és un cantant de country en decadència quan coneix una jove Ally plena d'un talent impressionant. L'empenta de Maine farà que Ally emp?rengui un viatge professional cap a la fama. Mentre la carrera d'ella es propulsa cap a les estrelles, la d'ell s'estrella. En aquest camí neix una història d'amor damunt l'escenari. Just quan creies que la diva del pop ja no podia reinventar-se més, Gaga apareix a la gran pantalla al natural, protagonitzant una gran interpretació, demostrant, un cop més, que és una artista polifacètica.

 'Vice' · Adam McKay

'Vice' · Adam McKay

Recordes l'administració de George W. Bush, la guerra d'Iraq i la conseqüent derrota de Sadam Hussein? Tots tres tenen un denominador comú: un home a l'ombra que movia els fils i que va arribar a ser considerat una de les figures més influents a la Casa Blanca. Aquesta pel·lícula caracteritza la figura de Dick Cheney (Christian Bale), vicepresident dels Estats Units de 2001 a 2009, en el període més esplendorós de la seva carrera i un dels més tensos i foscos per a la comunitat internacional. Una història plena d'ombres, tràfic d'influències, joc brut i, en definitiva, política.

 'BlacKkKlansman' · Spike Lee

'BlacKkKlansman' · Spike Lee

Anys 70's, són temps convulsos pels Estats Units, la violència racista contra la comunitat afroamericana està en apogeu. En aquest context Ron Stallworth (John David Washington) es converteix en el primer detectiu negre de la ciutat de Colorado Springs a l'estat de Colorado. En un acte per demostrar que és completament apte pel càrrec, s'endinsa en una arriscada operació per a infiltrar-se al KKK. Per aconseguir-ho tindrà l'ajuda del seu company jueu (Adam Driver), qui esdevindrà el contacte físic amb l'organització, la cara -blanca- visible de l'operació als ulls del KKK. Les rialles estan assegurades amb aquesta comèdia que, al mateix temps, compleix un necessari exercici de memòria històrica en aquests moments d'inquietud que la societat nord-americana viu actualment.

'Bohemian Rhapsody' · Bryan Singer / Dexter Fletcher

'Bohemian Rhapsody' · Bryan Singer / Dexter Fletcher

Qui no ha corejat amb tota l'ànima 'Bohemian Rhapsody', ha cantat 'Friends will be friends' com un autèntic himne a l'amistat o ha picat sobre la taula al compàs de 'We Will Rock You'? Sabem que tu també ho has fet i, per tant, sabem que aquesta pel·lícula t'encantarà! Aquesta producció ens presenta un autèntic homenatge a una de les figures més rellevants de la història de la música, Freddy Mercury. Un viatge que relata l'apogeu de Mercury i Queen en el que han participat alguns d'aquells que ho van viure en primera persona com, per exemple, el guitarrista solista de la banda, Brian May. Polèmiques a part sobre la veracitat dels fets, us recomanem que la mireu i jutgeu per vosaltres mateixos. Nosaltres creiem que, veraç o no, és una gran producció.

Estàs llest? Llums fora. Que comenci l’espectacle!


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES