COMPARTEIX

Notícies
4 DE FEBRER DEL 2019 per TRESC

Què? Encara et dura la ressaca de les festes de Santa Eulàlia? Ep! No t'aturis. Barcelona segueix de festa!
Del 15 al 17 de febrer la ciutat comtal celebra un homenatge a la Llum, font de vida, inspiració i tecnologia.
Creativitat, art i tecnologia es troben en unes jornades úniques on diferents artistes i creatius de diferents àmbits del disseny i la tecnologia exposen el seu talent en forma d'espectre electromagnètic.
Explora el Poblenou i descobreix a les façanes, estudis, espais i tallers del barri barceloní, sorprenents projeccions i jocs audiovisuals que t'il·luminaran en la foscor de la nit.

 Plou núvol · DHUB Barcelona

Plou núvol · DHUB Barcelona

No tinguis por. Entra al núvol i deixa que la pluja descarregui sobre teu. Una gran tempesta es crea a dins aquesta espectacular instal·lació gràcies a la participació de 100 persones del públic. El llenguatge corporal i els ritmes creats amb el cos com a caixa de percussió generaran tota mena d'efectes visuals que et transportaran a l'ull de l'huracà. Un espectacle sonor i visual que pots admirar des de l'interior i l'exterior de la carpa. 

 Constellations · Llac del DHUB

Constellations · Llac del DHUB

Joanie Lemercier és un dels artistes punters en l'ús de les possibilitats de la llum com a mitjà. A aquesta edició ens presenta 'Constellations' una porta que ens projecta a l'univers a través d'un element versàtil, dinàmic i elegant: l'aigua. Sumant-hi les creacions sonores del productor Paul Jebanasam, 'Constellations' promet ser una dansa eterna i màgica, un diàleg sensible entre llum, aigua i música electrònica.

 Etsab Storm · Caseta ADIF

Etsab Storm · Caseta ADIF

Camina per la foscor i el fred de la nit fins a un espai ple de misteri. Un racó de difícil accés que es converteix en mirador per una nit perquè puguis gaudir de l'espectacle visual. Des d'aquest mirador improvisat, les vies del tren esdevenen l'escenari per a aquest espectacle visual i sonor, un garbuix de sons i imatges que augmenten d'intensitat fins a assolir el moment de clímax, el pas del tren. El ferrocarril retorna la calma i reinicia el cicle.

 The Pockets · Carrer dels Almogàvers

The Pockets · Carrer dels Almogàvers

Les llanternes, vells objectes que fa anys tenim oblidats als calaixos de casa. Artefactes que funcionen a piles que, no fa gaires anys, eren la clau de la salvació les nits de foscor. Ara, amb l'aparició dels telèfons mòbils, sembla que pocs les recordin. 'The Pockets' és un homenatge a aquests aparells. Una reproducció a gran escala de les antigues llanternes de petaca que desprenen un encant nostàlgic i lluminós

 Coloured Peonies · Carrer dels Almogàvers

Coloured Peonies · Carrer dels Almogàvers

La nit cau sobre els carrers de la ciutat fins a deixar-los ben foscos. Quan la ciutat dorm, una grandiosa flor obre els seus pètals i -sorpresa- desprèn una estranya màgia lumínica. Les peònies blanques gegants que han florit al carrer dels Almogàvers del Poblenou et conviden a passejar protegit al seu recer en una vetllada única, gairebé daliniana.

 Rèquiem per una fàbrica · Carrer de Badajoz

Rèquiem per una fàbrica · Carrer de Badajoz

El barri dels obrers en fila dirigint-se a les fàbriques per fer jornades interminables, de les xemeneies que no paraven de treure fum, el veïnat pescador de platges insalubres, del Somorrostro i les barraques. Tot això configurava una zona autèntica, única, inigualable de la ciutat de Barcelona: el Manchester Català. La remodelació olímpica i les grans transformacions urbanístiques actuals fan que quedi ben poc d'aquell barri. 'Rèquiem per una fàbrica' ens transporta a un homenatge lumínic, un exercici de memòria visual.

 

 Noctulica · Espai Simon 100

Noctulica · Espai Simon 100

Microorganismes, bateries i llum. Com reaccionaria un microorganisme a l'exposició lumínica? El projecte 'Noctiluca' reflexiona sobre aquesta matèria proposant un experiment únic. La Noctiluca scintillans, és una espècie de plàncton bioluminescent. La llum que emet és inofensiva però l'efecte que provoca sobre les formes de l'aigua crea un joc de percepcions i imatge únic.

 

 Storm · Passatge de Trullàs

Storm · Passatge de Trullàs

'Storm' és pluja, llampecs i trons. Una proposta d'immersió a una veritable tempesta tropical. Un viatge a aquell primer instant en què el núvol trenca i descarrega una veritable conjunció d'efectes meteorològics semi-apocalíptics. Una experiència sensorial on la llum fluirà per l'espectador per a acabar amb la contemplació de la bellesa dels fenòmens naturals.

Consulta tot el programa, aquí!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES