COMPARTEIX

Barcelona està de festa. Un any més Santa Eulàlia és aquí per a celebrar amb totes les barcelonines i barcelonins la Festa Major d'Hivern i així seguir reivindicant el patronat de la capital catalana.

Sí, ja sabem que, oficialment, la patrona de la ciutat és la Mare de Déu de la Mercè, però Santa Eulàlia té aquell component sentimental i nostàlgic que fa que conservi un racó al cor de tots els ciutadans.

Així doncs, et proposem que del 8 al 12 de febrer t'acostis al barri Gòtic, et deixis perdre pels carrerons del Call, visitis la Catedral, Sant Felip Neri, l'església del Pi i tots els encantadors racons del cor de Ciutat vella i gaudeixis de les diferents activitats que la ciutat té preparades per a tu.

Santa Eulàlia et convida a una gran festa. Surt al carrer i celebra les festivitats de la que per a molts és la patrona legítima de la ciutat comtal. Et presentem les activitats més destacades del programa d'enguany!

 

 Divendres 8 de febrer

Divendres 8 de febrer

Acompanya l'Àliga de Barcelona, la Coronela, els Ministrers Espremulls, el Lleó, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d'en Perot Rocaguinarda a l'històric cercavila pels carrers del barri Gòtic. De la plaça de Sant Jaume fins a culminar a l'acte més esperat per totes i tots: el ball de l'Àliga davant l'altar major de la basílica de Santa Maria del Mar. Un moment emotiu que ens indica que les festes ja han començat!

 Dissabte 9 de febrer

Dissabte 9 de febrer

Les sardanes, el ball de bastons, les mostres d'esbarts...el dissabte tindràs tantes activitats -i tan interessants- que no sabràs quines escollir! Nosaltres destaquem una de les festes més esperades pels ciutadans, els correfocs! Agafa una samarreta vella, un mocador i una bona gorra i segueix els diables a aquesta festa de pirotècnia i alegria. Gaudeix de la màgia del foc ballant amb el Drac, la Víbria, la Tarasca, la Mulassa, el Bou, l'Arpella i el Dofí

 Diumenge 10 de febrer

Diumenge 10 de febrer

I si el dissabte és el dia del foc i les flames, diumenge és el dia de la música, la dansa i els castells. De primera a última hora podràs sentir el so de les gralles i meravellar-te amb els falconers, els gegants i la moixiganga. Però el moment que et deixarà sense paraules arriba a les 11:00h amb la Diada Castellera de les colles de Barcelona. Les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, Sarrià i la Jove de Barcelona es congregaran a la plaça Nova a les 10:15 per avançar en cercavila a la Plaça Sant Jaume per aixecar els castells davant la balconada.

 Dilluns 11 de febrer

Dilluns 11 de febrer

El dilluns és un dia especial, és el dia de les gegantes, i només gegantes, de la ciutat! La gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia dels Gegants de Pi, la Lola del Raval o la Maria la Neta de la Barceloneta, entre altres gegantes es reuneixen al Palau de la Virreina per seguir reivindicant santa Eulàlia com la patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. Però la reivindicació no acaba aquí, el dimarts 12, Diada de Santa Eulàlia, totes les gegantes desfilaran plegades en la passejada i el ball de les Laies.

 Dimarts 12 de febrer

Dimarts 12 de febrer

Dimarts tot estarà llest per celebrar la culminació de les festes! A primera hora tindrà lloc la tradicional cerimònia de col·locació del penó de Santa Eulàlia a la balconada principal de l'Ajuntament, a càrrec de l'alcaldessa i els regidors de Barcelona. La gegantona Laia farà la seva tradicional balladeta i saludarà des de la plaça el penó de Santa Eulàlia al ritme d''Els Segadors'. Tot seguit tindrà lloc el pregó dels infants, les audicions de carilló i les sardanes. Finalment, direm adéu a les festes amb la tradicional passejada i ball de les Laies, desitjant retrobar-les 365 dies després.

 


per  TRESC