Ai... el gener! Que difícil que se’ns fa tornar a la rutina. Arriba dilluns i torna a despertar-te quan encara és fosc, a esmorzar amb presses, a anar corrents per no fer tard a la feina, els embussos, els informes, el director, el fred, la grip... quina angoixa! No siguis tant pessimista! Ja sabem que el Nadal és cada dia més lluny i les Pasqües gairebé no es deixen veure a l’horitzó, però amb el club TR3SC tens mil excuses per a començar un 2019 ple d’energia positiva. Un cop més, la cultura és el remei més eficaç. Contra la rutina, vés al teatre!
Per si encara no te n'havies adonat, aquest any nou arriba carregat d'ofertes teatrals que vénen disposades a superar l'alt llistó que el 2018 ha deixat. Si encara no t'has convençut que l'antídot que necessites és a les butaques vermelles, llegeix aquest article perquè acabem de donar-te l'última empenta.
Les noies de Mossbank Road · La Villarroel
Un pis d'estudiants, tres noies de 18 anys i tota una vida per viure. Un món per descobrir. LaDi, la Viv i la Rose, tot i ser ben diferents, faran d'aquest pis un nucli familiar, un refugi, un espai de llibertat i protecció. Però un dia arriba aquella part de la vida més amarga que marcarà per sempre més totes les decisions que prendran en endavant.
Quan el pis d'estudiants, Mossbank, deixa de ser un espai físic, passa a convertir-se en aquell refugi interior al qual acudim en els moments de més incertesa. Protagonitzada per Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat.
Del 25 d'abril al 22 de juny (La Villarroel)
El temps que estiguem junts · Teatre Lliure de Montjuïc
L’última funció de la Kompanyia Lliure arriba carregada d’emotivitat. A ‘El temps que estiguem junts’ podem concebre el temps com un espai on conviuen emocions, sentiments, anhels i dolor. Des de l’amor en el seu punt de més pura eufòria fins a l’ocàs i frustració d’aquest mateix amor en el fracàs. Des del desig de l’amistat, al drama de la soledat.
Dirigida per Pablo Messiez, no et pots perdre l’obra que va esgotar tots els seients l’any passat i, encara més important, l’obra millor valorada pels socis del TR3SC la temporada passada.
Del 16 de maig al 2 de juny (Teatre Lliure de Montjuïc)
Aüc · Teatre Lliure de Montjuïc
Una psicòloga, una supervivent de violència sexual, una sociòloga, una ballarina, una música, una productora i una performer s'asseuen al voltant d'una taula. Hi ha quelcom que les uneix, totes són feministes. Aquest espectacle t'ofereix l'oportunitat de fugir dels tòpics per a tractar la violència de gènere des d'una nova òptica. Música, dansa i text s'entrellacen a aquesta obra de les germanes Ariadna i Clara Peya (Les Impuxibles) i Carla Rovira.
Del 23 de gener al 3 de febrer (Teatre Lliure de Montjuïc)
A.K.A · La Villarroel
En Carlos és un adolescent com qualsevol altre. Es en el moment quan comença a trontollar tot allò amb el que creia, els seus pilars més fonamentals, que sentirà com allò que configurava la seva identitat es veu amenaçat. La veritat es que és adoptat, i la mirada de la gent l’incòmode cada vegada més. Som qui sentim que som, o qui la gent creu que som?
Aprofita l’oportunitat de veure la gran triomfadora dels premis Butaca amb 4 guardons protagonitzada per Albert Salazar.
De l'1 al 30 de març (La Villarroel)
Davant la jubilació · Teatre Lliure de Gràcia
Fa molts anys, un virus potencialment mortal va començar a propagar-se per Europa com una taca negre de odi i destrucció. Quan ja creiem que estava erradicat, ha reaparegut amb una força i perillositat alarmants. El nazisme, aquesta malaltia espiritual de la humanitat, ha afectat a dos germans que cauen en un cercle autodestructiu d’odi, por, inadaptació social... al cap i a la fi, d’infelicitat. No et pots perdre aquesta lamentablement actual obra de Krystian Lupa sobre el text original de Thomas Bernhard. Interpretada per Marta Angelat, Mercè Aránega, Pep Cruz.
Del 7 de febrer al 3 de març (Teatre Lliure de Gràcia)
Kingdom · Teatre Lliure de Montjuïc (Festival Grec)
La Agrupación Señor Serrano és coneguda pel sentit de l'humor, la ironia, la sàtira i la irreverència. Ara ens presenten 'Kingdom' un show que representa la culminació d'aquest estil tan personal. Cinc intèrprets multidisciplinaris a l'escenari combinant música, projeccions, vídeo per explicar la història del capitalisme a través d'un particular objecte; el plàtan.
Del 12 al 17 de febrer (Teatre Lliure de Montjuïc)
Federico García · Teatre Romea
Federico Garcia, dos mots que junts evoquen, irremeiablement, un tercer: Lorca. Pep Tosar presenta un espectacle únic per a navegar entre els universos desconeguts de l'artista de Granada. Com no podia ser d'una altra manera, "el duende", la poesia, el cant i el ball flamenc en són els protagonistes. Un camí acompanyat de la imatge documental per a indagar a l'obra, vida i art d'un dels autors més grans de la cultura universal.
A partir del 22 de gener (Teatre Romea)
La Veronal · Pasionaria · Mercat de les Flors (Festival Grec)
Quan és que la passió es converteix en obsessió? Quin paper desenvolupen les emocions en el nostre comportament? Ens humanitzen? Ens diferencien de la resta d'éssers? Sobre tot això i més reflexionen el director Marcos Morau i La Veronal a 'la Pasionaria'. Aquest espectacle de dansa arriba a Barcelona en un moment de gran projecció internacional per a La Veronal. Deixa que les emocions t'empenyin a aquesta prometedora actuació!
Del 14 al 17 de març (Mercat de les Flors)
El despertar de la primavera · Teatre Victòria
Però si fa dies que el cos et demana una mica de ritme, no et pots perdre 'Spring Awakening', el musical pop-rock sobre l'amor adolescent, la repressió, la por, l'abús de poder i la incomprensió. Des que l'any 2006 es presentés el primer muntatge a Broadway, 'El despertar de la primavera' ha reconegut els teatres més destacats de tot el món guanyant tota mena de premis, entre els quals destaquen 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.
Fins al 7 d'abril (Teatre Victòria)
Màtria · Escenari Joan Brossa
Acabem amb una de les obres que més t'emocionaran aquest 2019. Quin és el llegat familiar de les ferides de la Guerra Civil? La memòria d'aquells que van desaparèixer un mal dia i mai més van tornar. Els cossos abandonats en cunetes arreu del territori. 'Màtria' és un espectacle documental que parteix de la família de l'autora per parlar dels mecanismes de la memòria i de les polítiques de justícia, reparació i representació. Un exercici de memòria històrica que reivindica el tancament d'unes ferides que ja fa massa temps que són obertes.
Del 20 al 30 de juny (Escenari Joan Brossa)
Què hi dius? Et guardem una butaca?
COMPARTEIX