COMPARTEIX

Recomanacions
21 DE NOVEMBRE DEL 2018 per Pol Segarra

Un any més és aquí la cita literària del nadal, el Sant Jordi d'hivern, el Mercat de Nadal del Llibre del TR3SC. Aprofita l'oportunitat de parlar directament amb els escriptors i escriptores de les novetats editorials de l'any en un espai de trobada únic entre autor i lector. Aquest any t'hem preparat una llarga llista d'autors de primera línia perquè descobreixis les obres de què tothom està parlant. Vine al Mercat de Nadal i capbussat de ple a l'oceà de la literatura!

 'Destripando la historia' · Rodrigo Septién i Álvaro Pascual

'Destripando la historia' · Rodrigo Septién i Álvaro Pascual

Com que la història sempre se centra en les vides dels personatges més il·lustres, Rodrigo Septién i Álvaro Pascual arriben per a desvelar, descobrir i, sobretot, esbudellar els orígens i trajectòria d'aquells personatges més execrables. Aquells que no et van explicar a l'escola, aquells que ningú va creure que mereixessin l'atenció. 'Destripando la historia' és un humorístic repàs d'alguns dels màxims exponents de la maldat humana. La història com mai abans explicada. La història dels "dolents".

 

Editorial Alfaguara

'Roedores - Cuerpo de embarazada sin embrión' · Paula Bonet

'Roedores - Cuerpo de embarazada sin embrión' · Paula Bonet

'Roedores' és una veu al silenci, un trencament de tabús, és posar el punt de mira a una realitat ben quotidiana i tan traumàtica. En definitiva, és un intent de normalitzar  la gestació i l'avortament espontani tan estigmatitzats per la societat. Amb l'experiència personal de Paula Bonet com a eix central i inspiració, 'Roedores' es presenta com l'obra més personal de l'autora. Un retrat, en forma de desplegable il·lustrat, que ve acompanyat de 'Cuerpo de embarazada sin embrión' amb fragments del diari personal de l'autora.

 

Literatura Random House

'Yo, loco' · Antonio Altarriba i Keko Godoy

'Yo, loco' · Antonio Altarriba i Keko Godoy

Ambientada a Gasteiz, 'Yo, loco' és la història d'Ángel Molinos, un doctor en psicologia que treballa a l'Observatori de Trastorns Mentals, una associació amb unes pràctiques d'investigació certament qüestionables. Serà en el moment en què torni a la seva Vitòria natal i es retrobi amb un antic amic de joventut, que decidirà investigar les males praxis que l'Observatori realitza. En aquell moment, emprendrà un camí de no retorn cap al misteri, l'acció i l'aventura. No et pots perdre aquesta combinació d'èxit entre els mots d'Antonio Altarriba i les il·lustracions de Keko Godoy.

 

Norma Editorial

 'L'art de portar gavardina' · Sergi Pàmies

'L'art de portar gavardina' · Sergi Pàmies

Aquesta obra està centrada en la peça de vestir que millor retrata el s.XX, aquella que, tal com diu l'autor, requereix un art innat per a portar-la amb certa elegància: la gavardina. Amb aquest objecte com a fil argumental, Sergi Pàmies ens presenta un recull de 13 narracions on reafirma les seves capacitats d'observador. Un viatge a través de la memòria on recorre les diferents etapes vitals amb la fascinació per l'absurd i la capacitat de sorprendre's com a única eina per combatre els grans desconcerts de la maduresa.

 

Quaderns crema

 'Tot el bé i tot el mal' · Care Santos

'Tot el bé i tot el mal' · Care Santos

Què és el realment important a les nostres vides? Quines són les conseqüències de les males decisions? Coneixem aquells que ens envolten? Sabem qui no ens convé? La Reina, protagonista de 'Tot el bé i tot el mal', descobrirà la fragilitat de les relacions personals de la seva vida després de patir un succés traumàtic. Serà aleshores quan decidirà emprendre un llarg viatge cap a la recerca de la veritat. Care Santos ens presenta a aquesta novel·la una reflexió sobre algunes de les veritats incòmodes de la vida.

 

Columna edicions

 'La epidemia de la primavera' · Empar Fernández

'La epidemia de la primavera' · Empar Fernández

Fem un viatge en el temps per a situar-nos exactament 100 anys enrere. Any 1918, la Primera Guerra Mundial està castigant tot Europa, no obstant això, els ciutadans de Barcelona semblen estar al marge del conflicte bèl·lic. Així i tot, Gracia Ballesteros ha de fugir de la ciutat precipitadament. El camí que empren en aquesta mena d'exili la portarà a acabar estant relacionada directament amb la gran guerra per culpa de Carter Irvine, un voluntari nord-americà. Aquesta història de tragèdia, amor i guerra et convida a submergir-te en una magnífica ambientació del període del gran conflicte mundial.

 

Editorial Suma
 

'Jo hauria pogut salvar Lorca' · Víctor Amela

'Jo hauria pogut salvar Lorca' · Víctor Amela

Manuel Bonilla (avi de l'autor), és llaurador i pastor de l'Alpujarra. Les circumstàncies de la guerra civil l'han portat a ser passador clandestí de persones d'un costat a l'altre del front de guerra de Granada. Una d'aquelles increïbles casualitats que, sorprenentment, tantes vegades es van viure durant la guerra civil, relacionaran Bonilla amb un dels successos més tràgics del conflicte fratricida. L'assassinat de Federico Garcia Lorca. Però no només això, l'atzar el farà topar amb Josep Amela, català, republicà, enemic i, el dia de demà, també avi del seu nét.

 

Columna Edicions

'L'Odissea Culinària' · Enric Herce i Jaume Fàbrega

'L'Odissea Culinària' · Enric Herce i Jaume Fàbrega

Per acabar, proposem un altre viatge però, en aquesta ocasió, ben diferent dels anteriors. Un viatge imaginari navegant per la mar per a descobrir, amb tots els sentits, totes aquelles sensacions que la cuina ens transmet arreu dels territoris mediterranis. Un viatge per 7 menús que ens transmetran molt més que no només cuina. Tot un retrat culinari de les cultures del nord d'Àfrica, el pròxim orient, el sud peninsular... Receptes clares i detallades perquè tu també et sumis a aquest viatge de sensacions.

 

Viena Edicions


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES