COMPARTEIX

Que bé que s'està a casa, a recer del fred, la calefacció encesa, una manta a sobre i un bon llibre...Prou! Sabem que hi ha dies que només tens ganes d'estar a casa, però el carrer t'ofereix tantes activitats que faran que t'oblidis del fred! Els carrers de Barcelona són plens d'històries que s'amaguen entre els racons d'una de les metròpolis més estimades arreu. Referencials obres d'arquitectura, des de les esglésies gòtiques fins als edificis modernistes, la ciutat comtal és una atracció per la seva pulsació artística i històrica i pel bullici dels seus carrers. Et proposem diverses rutes per descobrir aquells racons que no surten a les guies turístiques, lluny dels ramats de persones, dels japonesos que ho fotografien tot i els souvenirs de bous i sevillanes. Rutes i racons per descobrir una perspectiva de la ciutat comtal que no havies imaginat.

Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

A totes les ciutats del món s’hi ha comès brutals assassinats que guarden històries aterridores. I Barcelona no n’és menys.

Si ets amant de les històries per no dormir, de por i misteri, aquesta és la teva ruta. Amb l'acompanyament d’un guia podràs conèixer els fets i els episodis més dramàtics que han esdevingut a la capital catalana. Esgarrifa't amb els relats sobre els assassinats comesos per la Vampira del Raval, descobreix els secrets que amaga la Fossa dels Condemnats o la tenebrosa història dels templers.

El modernisme a Barcelona

El modernisme a Barcelona

Si pensem en quin període artístic defineix Barcelona, aquest, clarament, és el modernisme. Casa nostra és la ciutat amb més edificis i art modernista del territori nacional.

La Pedrera, la Casa Batlló o l’espai gastronòmic El Nacional són algunes de les construccions arquitectòniques que podràs veure a través de la ruta de carrer planificada per l’Associació Cultural d’Història de Catalunya. A més, coneixeràs les vides i curiositats dels arquitectes modernistes més reconeguts.

 Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar és la joia arquitectònica del gòtic català a Barcelona, construïda durant el segle XIV. Per la seva majestuositat ha sigut objecte de diferents novel·les com ‘El joc de l’àngel’ de Carlos Ruiz Zafón i ‘L’església del mar’ d’Ildefonso Falcones.

Aquesta visita guiada és única i es fa en un grup reduït que et permet conèixer la basílica des d’una perspectiva inèdita, passejar pels seus racons amb tranquil·litat i el més bonic, contemplar la ciutat des de la terrassa.

 Cultruta Born, secrets i llegendes

Cultruta Born, secrets i llegendes

Un itinerari per la zona menestral per excel·lència de Ciutat Vella, recuperant el dia a dia d'artesans i comerciants. Descobrirem secrets de la història dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera que amaguen els seus carrerons, placetes i racons. Ho viurem des de les llegendes sobre cavallers enamorats, resi castigats, màrtirs i hostalers. Conèixer aquesta tradició oral ens permetrà reviure aquelles realitats passades i màgiques amb els mateixos ulls dels seus protagonistes.

 Ruta per la Barcelona maçònica

Ruta per la Barcelona maçònica

La maçoneria és una institució de caràcter iniciàtic que afirma tenir com a objectiu la recerca de la veritat i el foment del desenvolupament social i moral de l'ésser humà. Lluny d'aquella concepció antiga que la mostrava com una comunitat obscura, màgica i tenebrosa, els maçons són un grup obert al coneixement de tota la ciutadania. És per això que tens l'oportunitat de conèixer la seva institució i relació amb la ciutat de Barcelona de ben a prop en aquesta ruta. Explora, de la mà d'un expert, les pistes i símbols de la seva existència que perviuen a Barcelona.

Aixeca't del sofà! El fred ja no és excusa!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES