COMPARTEIX

Recomanacions
6 DE NOVEMBRE DEL 2018 per Pol Segarra

Els dies es fan més curts, les fulles marrons, taronges i grogues cauen lentament i els carrers fan aquella inconfusible olor de castanyes torrades. Quina postal més atractiva! No tens ganes de sortir al carrer i descobrir totes les activitats culturals que la ciutat et té preparada? La tardor ha arribat i amb ella un munt d’obres de teatre que faran que gaudeixis de l’estació més poètica de l’any d’una manera ben especial! Et quedaràs a casa? Aquí et deixem una selecció de les obres que més prometen perquè t’acabis de convèncer.

 Maremar · Teatre Poliorama

Maremar · Teatre Poliorama

Maremar és la història d'un pare, una mare i una filla que lluiten per a retrobar-se. Una de tantes històries en què la crueltat de la guerra fa separar famílies. Una metàfora sobre la vida, explicada amb un llarg viatge a través del mar. Aquest mar, el mediterrani, protagonista de la gran crisi del refugiats esdevé, també, protagonista d'aquesta obra. Amb música i lletres inspirades en les cançons de Lluis Llach, Joan Lluís Bozzo dirigeix aquesta adaptació del clàssic de William Shakespeare.

A la cartellera fins al 30 de novembre.

Escape Room · Teatre Goya

Escape Room · Teatre Goya

Cap dels quatre nois que un bon dia decideixen fer un 'Escape Room' al barri d'Hostafrancs podrien arribar a pensar que aquella experiència esdevindria un autèntic malson. Aquest innocent joc, en el qual participen aquestes dues parelles, acabarà sent un repte també per als seus nervis, la seva intel·ligència i, sobretot, la seva amistat. En aquesta ocasió Joel Joan i Hèctor Claramunt ens presenten una comèdia en què tot aquell que hagi participat en un 'Escape Room' s'hi sentirà identificat.

A la cartellera a partir del 10 de novembre.

L’Habitació del costat · La Villarroel

L’Habitació del costat · La Villarroel

I si ets d’aquells/aquelles que els agrada viatjar sense aixecar-te de la butaca, ‘L’Habitació del costat’ és la teva obra. Deixa’t transportar a la Nova York de l’època victoriana i descobreix la curiosa invenció del peculiar Dr. Givings: el vibrador. Aquest doctor experimenta amb l'ús d'aquest insòlit aparell elèctric que hauria de servir per a curar tota mena de disfuncions i neurosis de naturalesa sexual.  Inclús la senyora Givings trobarà en aquesta invenció la solució a molts dels seus problemes...

Descobreix aquesta comèdia dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per Pol López, Ivan Benet, Carlota Olcina, Mireia Aixalà, Xavi Ricart, Alba Florejachs i Adeline Flaun.

A la cartellera a partir del 19 de novembre.

Àngels a Amèrica · Teatre Lliure de Montjuïc

Àngels a Amèrica · Teatre Lliure de Montjuïc

No ens movem de ciutat, 'Àngels a Amèrica' també succeeix a Nova York, però un segle després, als anys 80. En l'aniversari d'aquesta obra, la més famosa de Toni Kruscher, el Teatre Lliure porta a l'escenari les dues parts del díptic: 'S'acosta el Mil•lenni' i 'Perestroika'. Joan Amargós, Pere Arquillué, Vicky Peña i La Kompanyia Lliure, protagonitzen aquest drama sobre homosexualitat, SIDA, amor i engany a la gran ciutat dels Estats Units.

A la cartellera del 26 d'octubre al 25 de novembre.

Els Jocs Florals de Canprosa · Teatre Nacional de Catalunya

Els Jocs Florals de Canprosa · Teatre Nacional de Catalunya

Quan Santiago Rusiñol va estrenar aquesta paròdia dels Jocs Florals l’any 1902 va provocar un escàndol excepcional. Poc s’imaginava l’autor que més de cent anys després la seva obra tornaria a ser interpretada en un context polític similar.  La comèdia que va ser objecte de forta crispació social quan es va estrenar, ara torna a pujar als escenaris del Teatre Nacional de Catalunya per a oferir-te el sarcasme i la ironia del gran Rusiñol. 

A la cartellera fins a l'11 de novembre.

La Jaula de las Locas · Tívoli

La Jaula de las Locas · Tívoli

Hi ha duets amb els quals saps que el triomf està garantit. Bernie Taupin i Elthon John, Dean Martin i Jerry Lewis, Àngel Llàcer i Manu Guix… combinacions d’èxit! En aquesta versió "revival" del musical La Cage aux folles, Llàcer i Guix, junt amb Ivan Labanda, Oriol Burés o Ana Micó, entre altres, ens presenten una comèdia musical que t’assegura diversió sense fre

A la cartellera fins al 16 de desembre.

 Fun Home · ONYRIC Teatre Condal

Fun Home · ONYRIC Teatre Condal

Seguim amb més musicals, la recepta perfecta per a encarar els mesos de fred! ‘Fun Home’ és l’apassionant historia de la novel·lista gràfica Alison i l’aventura emocional que emprèn quan mor el seu pare. Degut al xoc sentimental que aquesta pèrdua li suposa, decideix submergir-se en el seu passat per explicar la història de l'home volàtil, brillant i únic el temperament del qual va definir la seva família i la seva vida. Una musical original sobre veure als teus pares a través d'ulls adults.

En cartellera fins al 4 de novembre.

 Hits · Teatre Victòria

Hits · Teatre Victòria

Tricicle en estat pur! HITS, tal com el nom ens indica, és el bo i millor de tota una trajectòria d'èxits i rialles amb el Tricicle. Reviu i celebra 30 anys d'èxits en aquest espectacle en el qual la diversió està garantida. Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans t'asseguren un espectacle d'Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent que reuneix dotze esquetxos mínimament reduïts i un ampli resum, compost de gags curtíssims que tanca l'espectacle.

A la cartellera fins al març de 2019.

 L'omissió de la família Coleman · Teatre Romea

L'omissió de la família Coleman · Teatre Romea

Et presentem Els Coleman. Un pare absent, una mare infantilitzada, fills amb discapacitat, problemes d’alcoholisme… un verdader drama familiar! Tots ells se sostenen sobre l’únic membre de la família que exerceix certa autoritat, que aporta seguretat i cohesió, l’àvia (Roser Batalla). Amb guió i direcció de Claudio Tolcachir, aquesta tragicomèdia ens mostra la incapacitat de l’ésser humà per a expressar allò que ens passa, com individus i com a societat. Descobreix aquesta posada en escena dotada d’un gran realisme amb actors de la talla de Bruna Cusí, Josep Julien o Cesca Piñón, entre d’altres.

Els Coleman seran al Teatre Romea a partir del 26 d’octubre. 


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES