COMPARTEIX

Notícies
23 DE GENER DEL 2015 per TRESC

Obert, proper, simpàtic, amb una naturalitat captivadora, aficionat a donar cops a l’esquena i amb coneguts i amics que l’acompanyen allà on va. Justo Molinero s’ha guanyat un públic (que segurament han sentit poques vegades Ràdio TeleTaxi), el passat dijous, en la segona trobada del 7è cicle Vis À  Vis TR3SC al Museu MEAM, explicant increïbles anècdotes vitals que el fan ser un tipus singular. Durant la trobada ens ha fet classes d’oratòria, ens ha fet riure, ens ha parlat sobre ràdio, política, música, la Feria d’Abril, i fins i tot ens ha confessat que està escrivint un llibre per Sant Jordi, però, sobretot, hem brindat diverses vegades amb els vins del Celler Torre del Veguer.

Tres dècades després del fenomen “TeleTaxi”, Justo Molinero ens ha explicat qui és, com és i d’on ve.


1. “Justo Molinero només és Justo, res més”

Sense tenir cap títol universitari ni formar part de l’”establishment” català, en Justo organitza un ball de sardanes a Can Zam, i ve tot el món (polítics de diversos partits). Ha treballat com a mecànic, en una cooperativa, i com a taxista, per finalment convertir-se en una de les veus més influents de la ràdio catalana i espanyola. El 29 de desembre de 1986 va posar en marxa ràdio TeleTaxi, una emissora que té molt bona salut. Però, qui diria que quan va començar sense llicència i emetent de forma pirata acabaria muntant tot un “imperi mediàtic”? I és que dirigeix un dels grups de comunicació més forts del nostre país, amb 33 emissores i 3 teles.

 

2. “Gaudeixo molt treballant i no necessito desconnectar de la feina”



Amb 66 anys, Justo és un addicte a la ràdio i, fins i tot, el seu company de TeleTaxi Robert Espada, que l’ha acompanyat al Vis À Vis TR3SC, ha dit: “Jo flipo amb el Justo, es passa tot el dia a l’emissora i fa que la seva vida sigui la ràdio”. Amb el seu característic accent andalús i el seu to tant peculiar, el locutor ha dit que gaudeix molt treballant i no necessita desconnectar de la feina. Això sí, ha confessat que també li ha passat factura a nivell personal.

 

3. “Ni un euro, ni una concessió, ni cap subvenció m’ha donat el govern d’en Jordi Pujol”

Durant la conversa hem conegut que és un dels comunicadors que més vegades  ha entrevistat a Jordi Pujol, però nega (i renega) qualsevol tracte de favor cap a ell i el seu grup de comunicació. Ha dit que les llicències que té ( actualment, té 32 concessions!!!) no les té des del Govern de Pujol. L’any 1991, el Govern de la Generalitat li va donar la de Rubí, però assegura que no li van donar cap més. Moltes de les que té, ha explicat, són comprades. 

 

4. “A Can Zam van venir a ballar sardanes més de 300.000 persones”

En Justo ha muntat tots els “pollastres” que s’ha proposat i ha arribat a congregar a més de 800.000 persones, el que suposa omplir 8 vegades el Camp Nou. Però quin és el secret de la “fórmula Molinero”? Des de fa més de 30 anys, més de 300.000 catalans l’escolten a diari, la majoria d’ells procedents de la immigració andalusa, que com ell, van arribar a Catalunya als anys 60 per buscar-se la vida. Però el més curiós de tot és que també el segueixen en totes les iniciatives que organitza al marge de la ràdio.

Molts de nosaltres ens hem quedat amb ganes de més, i ell s’ho va passar tant bé que ens proposa tornar a muntar una altra trobada i fer un altre “jaroteo” amb els socis del TR3SC. Paraula de Justo.

Mira totes les fotos d'aquest #VisÀVisTR3SC aquí

Marta Bernabé, Community Manager del Club TR3SC 
A Twitter: @martalittle 


per  TRESC