COMPARTEIX

El bon temps, les ganes de sortir, de passejar i fer plans... Tu també ho notes? L’estiu ja és aquí!  Estem segurs que entre el centenar de propostes que t’ofereix el TR3SC, n’hi ha una (o més d’una) feta especialment per a tu. Molts socis i sòcies han trobat la seva durant aquesta setmana, així que et convidem a fer un cop d’ull als comentaris que ens han deixat a la web explicant-nos-ho!

La setmana passada vam donar la benvinguda a l’estiu a la terrassa de l’editorial Malpaso, al centre de Barcelona. Allà vam trobar-nos amb Jordi C. Martín, autor de ‘El cava. Un vino feliz y mediterráneo, que va explicar-nos tots els secrets d’un dels productes més preuats de Catalunya... mentre en preníem una copa! Ens ho explica la Mercè:

També amb la mirada posada a l’estiu i al Festival Grec, els amants del teatre van poder gaudir d’una de les activitats TR3SC més esperades del mes: la xerrada amb el director del festival, Francesc Casadesús, sobre els espectacles i els principis rectors de la programació d’enguany. No hi vas poder anar i t’agradaria saber què s’hi va dir? T’ho expliquem en aquest article! En Xavier, a més, ha resumit l’acte a la perfecció en aquest comentari:

I continuem a Barcelona, perquè més enllà dels teatres, els cinemes i les sales de concert, la ciutat és plena de vida i d’històries. Ho saben bé els socis que han participat en dues de les rutes literàries d’aquesta setmana. Acompanyats de Roger Bastida, autor de ‘La mirada de la sargantana’, vam poder endinsar-nos en la Barcelona modernista a través del seu relat de la història d’amor entre el pintor Ramon Casas i una jove venedora de loteria de la plaça de Catalunya. Va ser una aproximació interessantíssima a una de les etapes de més esplendor cultural de la ciutat, que la Judith descriu de la següent manera: 

Del segle XIX, fem una passa de gegant fins l’època de la nova cançó i dels cantautors catalans que durant els anys 60 van fer de les seves composicions un clam per la llibertat. El guia va ser ni més ni menys que Fermí Puig, un dels especialistes en la cançó catalana més destacats del país i autor dels llibres ‘Els 60 canten en català’ i ‘Els setze jutges. Crònica irònica i tendra d’un país’. El seu bagatge no va passar desapercebut entre els socis:

Aquesta setmana també hem tingut sessions de música i cinema per a tots els públics. Els més petits van poder veure en exclusiva la preestrena de ‘Luis y los alienígenas’, una pel·lícula que narra la història d’un nen de 12 anys que es fa amic de tres simpàtics extraterrestres que s’han estavellat al seu jardí. Deixem el veredicte en mans del net d’en Joan:

Igual de satisfactòria va ser la trobada amb Lali Beegod en la darrera sessió del cicle Més que Música. Les cançons de la Lali combinen lletres intel·ligents, pensades per apropar les històries quotidianes als més menuts, amb ritmes que van des del funky al reggae, passant pel folk, la cúmbia o la música balcànica. Com diu la Susana, va ser un plaer parlar amb ella i poder escoltar-la!

Les sessions de Clarence Bekker al Jamboree ja comencen a ser un clàssic per als amants del jazz i el swing. D’origen holandès, Bekker va fer el salt a la fama quan un productor nord-americà va fitxar-lo després de veure’l actuar al carrer. La seva versió d’’Stand by me’, gravada en una plaça de la ciutat, també va triomfar a la xarxa. Més de deu anys després, Bekker continua fent furor!

Acabem la revisió de la setmana cultural repassant les propostes de cinema que més han agradat als socis i sòcies.A més de les preestrenes de ‘Los 50 son los nuevos 30’, 'El repostero de Berlín' i 'En tránsito', els socis i sòcies del TR3SC van poder gaudir del Fire!!. A la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, que es va celebrar del 7 al 17 de juny, s'hi van poder veure més de 55 títols, molts d'ells d'estrena. La valoració que en fa la Monica és molt positiva!

I tu, has fet alguna de les activitats que et proposa el club i vols compartir la teva experiència? No t’oblidis de deixar el teu comentari al web!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES