COMPARTEIX

Recomanacions
16 D’ABRIL DEL 2018 per TRESC

Sant Jordi és cada vegada més a prop i les editorials comencen a escalfar motors. Novel·les, contes, poesia, assaigs... Queda ben poc perquè les prestatgeries de les llibreries s’omplin de novetats per a tots els gustos. Et fa por perdre’t entre tanta varietat? Encara no saps quin llibre regalar aquest Sant Jordi? Has arribat al lloc adequat! Et proposem una selecció de les 10 novetats editorials que estem segurs que triomfaran aquesta primavera. Qui sap si alguna d’elles es convertirà en el teu nou llibre preferit!

'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra

'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra

Quins engranatges mouen la indústria del llibre? Fins on és capaç d’arribar un escriptor per ser el més venut? Màrius Serra situa l’acció de la seva nova novel·la a la primera diada de Sant Jordi d’una hipotètica i flamant República Catalana. Tot sembla anar bé fins que, inexplicablement, els autors de més renom comencen a morir a mans d’un misteriós assassí.  Seràs capaç de descobrir qui s’amaga darrere d’aquests crims abans que el protagonista de la novel·la?

' La fugida d’Urània', de Susanna Rafart

' La fugida d’Urània', de Susanna Rafart

‘La fugida d’Urània’ és un retrat d’una Barcelona màgica, vanitosa i cruel. La novel·la explica la història d’Eugeni Bellavista, un pintor que arriba a la ciutat comtal l’any 1888, en plena Exposició Universal. Bellavista sobreviu retratant dones de famílies burgeses, però la vida a la capital li resulta avorrida i inconsistent. Tot això canviarà quan entri en escena Fructuós Canonge, el Merlí Català.

 'Jo també cantava l’Estaca', de Josep Maria Bunyol

'Jo també cantava l’Estaca', de Josep Maria Bunyol

Després de triomfar amb ‘Jo també veia Bola de Drac’, el guionista Josep Maria Bunyol presenta ‘Jo també cantava l’Estaca’. Es tracta d’un llibre homenatge a la generació que llegia tebeos, que va viure l’arribada de l’home a la Lluna i que entonava els himnes de la nova cançó a les manifestacions dels anys 70. Un llibre imprescindible per saber d’on venim i cap on anem, amb pròleg de Josep Maria Mainat. 

'Las hijas del capitán', de María Dueñas

'Las hijas del capitán', de María Dueñas

Entusiastes d’‘El tiempo entre costuras’, prepareu l'agenda i el bolígraf: el 12 d’abril arriba a les llibreries ‘Las hijas del capitán’, l'última obra de María Dueñas. Ambientada a Nova York, la novel·la explica la història de dues noies que, després de la mort del seu pare, transformen el restaurant familiar en un night club. Segons Dueñas, la novel·la és “un homenatge a les dones capaces de trobar el seu lloc al món quan els vens bufen en contra seva”.

'Història de la violència', d’Édouard Louis

'Història de la violència', d’Édouard Louis

“Unes quantes hores després del que la còpia de la denúncia que guardo en un calaix doblegada en quatre anomena intent d’homicidi, vaig sortir de casa i vaig baixar les escales”. Així comença aquesta obra sobre la discriminació, la violència sexual i les seves tràgiques conseqüències. El que inicialment és un romanç entre un jove francès i un bereber s’acabarà convertint en un autèntic infern després que el primer acusi el segon d’haver-li intentat robar el telèfon mòbil. 

 'La hermosa burócrata', de Helen Phillips

'La hermosa burócrata', de Helen Phillips

A primera vista, ‘La hermosa burócrata’ podria semblar un llibre més: la seva protagonista, Josephine, és una administrativa corrent que treballa en una oficina, introduint sèries numèriques en una base de dades. Però les coses no són tan senzilles com semblen. Com Murakami o Saramago, Phillips és capaç d’obrir en la realitat una escletxa per on penetra la fantasia, transformant el corrent en extraordinari.

 'Al mateix riu d’Heràclit', de Pep Coll

'Al mateix riu d’Heràclit', de Pep Coll

Aquest llibre no és ni un assaig ni una novel·la. Pep Coll recorre a una hàbil estratègia narrativa, a mig camí entre la història i la literatura, per a presentar al gran públic aquesta biografia del filòsof grec.  'Al mateix riu d’Heràclit' explica la història d’un estudiant de la Universitat de Barcelona que l’any 1972 troba un manuscrit sobre la vida d’Heràclit escrit per Eludos, un dels seus esclaus. Vint-i-dos anys després de publicar la seva primera novel·la, ‘Muntanyes maleïdes’, Coll s’ha consagrat com un dels narradors més hàbils de les nostres lletres.

 'La nit que és dins el dia', de Silvie Rothkovic

'La nit que és dins el dia', de Silvie Rothkovic

Els poemes de Silvie Rothkovic neixen de la intersecció de la paraula i la música. A ‘La nit que és dins el dia’, el seu tercer llibre,  Rothkovic explora universos simbòlics que remeten a la solitud i, en certa manera, a l’aïllament. En paraules de la poetessa Dolors Miquel, que va presentar el llibre de Rothkovic, els poemes de l’autora aconsegueixen fer “esclatar en emoció tot un seguit de foscor, buit i silenci”. Sens dubte el llibre que estaves esperant per reconciliar-te amb la poesia!

 'Amor fou', de Marta Sanz

'Amor fou', de Marta Sanz

Revisada, polida i, per fi, donada a conèixer al gran públic: així és la reedició d’’Amor fou’ que aquest mes llança Anagrama. “Amor i ressentiment empasten les dues veus d’un relat que, com succeeix en molts dels meus llibres, mescla elements del gènere negre amb la crueltat extrema dels contes de fades”, ha explicat l’autora. El 2004 Sanz va vendre els drets de l'obra a tres editorials diferents, que mai van arribar a publicar-la. Finalment va regalar-los a una editorial nord-americana, que la va publicar l’any 2013 sense massa ressò. Ara torna en la seva millor versió.

'Istanbul Istanbul', de Burhan Sönmez

'Istanbul Istanbul', de Burhan Sönmez

En una cel·la d’un presidi d’Istanbul, quatre homes busquen consol explicant-se històries els uns als altres. Durant deu dies conversaran sobre els seus somnis, les seves pors, els seus desitjos i els seus anhels. A la ciutat d’Istanbul, l’autèntica protagonista dels seus relats, tots aquests sentiments s’entrecreuen amb les seves experiències. Una novel·la per conèixer les llums i les ombres de la Turquia actual a través de la mirada de l’escriptor i advocat especialista en drets humans Burhan Sönmez.


per  TRESC