COMPARTEIX

Notícies
6 DE JULIOL DEL 2017 per TRESC

 

Josep Palau i Fabre (1917-2008), cèlebre poeta i enamorat de l’art i les avantguardes, feia tots els estius uns recitals desenfadats a ‘Caldetes’ – població on va passar els últims anys de la seva vida-  amb la companyia dels seus amics. La idea va menar amb el festival ‘Poesia i +, una proposta que coordina la seva fundació homònima amb l’objectiu de reivindicar la poesia i les seves hibridacions.
 
Enguany el certamen se celebrarà del 6 al 16 de juliol a sis municipis del Maresme i comptarà amb algunes localitzacions tant excepcionals com el pou de glaç de Canyamar  -un monument del s.XVII a Dosrius- en el qual tindrà lloc l’espectacle ‘Jo em donaria a qui em volgués’, un homenatge a la figura de Palau i Fabre amb l’actor Miquel Gelabert i l’acordionista Jaume Mallofré "que amb veu i música faran créixer les coses tot dient-les"; el Mercat Municipal d’Arenys de Mar que acollirà la instal·lació escènica 'Tiberi' el mateix 9 de juliol a càrrec de la companyia Nyamnyamnyam; o ca l’Alfaro -una casa d’estiueig modernista de Sant Andreu de Llavaneres- en la qual Víctor Obiols, el 8 de juliol, presentarà un espectacle de poesia cantada seguint les pautes de la cançó popular contemporània i la lírica catalana del segle passat, amb poemes de la poesia clàssica, així com Verdaguer, Maragall i ni més ni menys que Palau i Fabre.
 
Amb un total de 27 espectacles destaquen produccions pròpies com la lectura dramatitzada a càrrec dels actors Clara Segura i Lluís Homar, que interpreten una trobada imaginada entre Palau i Fabre i la dona de Pablo Picasso, Jacqueline. Partint dels textos de l’obra de Palau, l’obra titulada ‘Estimat Picasso’ es representarà el divendres 14 a les 22.30h a la mateixa seu de la fundació.
 
Un altre plat fort del Poesia i + arribarà divendres 14, amb l’espectacle 'El desig pregon' (20h) de Marçal Font Espí, producte del taller d’iniciació a la recitació i a Palau i Fabre que el poeta ha fet amb els interns de la presó de Quatre Camins. Aquest anirà prosseguit d’un concert del ‘pop interiorista’ de Nico Roig (21h) i un tercer concert de flamenc d’avantguarda experimental protagonitzat per Rosalía & Raül Refree (22h), que portaran al públic una selecció de texts que parlen de la mort a través de tangos, coples, ‘saetes’ i seguidilles.
 
El dijous 13 de juliol podràs gaudir dels versos d’Artaud, traduïts per Palau i recitats per Vicenç Altaió en una "experiència que promet ser demiúrgica" batejada com ‘L’art del desdir’ (a les 19:45h) i ‘Totes les nits incendiades’ en el qual el pianista Agustí Fernández, la ballarina Roser López Espinosa i la poetessa Núria Martínez Vernis filaran les tres disciplines en un sol espectacle (21:30h). 
 
Entre moltes de les propostes que no et pots perdre hi ha el concert de Roger Mas per presentar el seu llibre ‘El dolor de la bellesa’ acompanyat de Bikimel, Laia Martínez López i Eduard Escoffet; la presentació del disc d’’El pèsol feréstec' amb la veu de la poetessa Maria Cabrera o un concert de Coetus -banda que es pregona com ‘la primera orquestra de percussió ibèrica’- i que anirà acompanyada a l’escenari del llegendari Pau Riba.
 
A més a més, l'organització del festival ha posat a disposició de tots els amants de la poesia una bústia telefònica en la qual podràs escoltar un poema aleatori de Palau i Fabre recitat per un dels artistes de l’edició. Així que truca al 632 649 842 i frueix d’aquest petit moment de plaer a cau d'orella

 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES