COMPARTEIX

20 DE MAIG DEL 2017 per TRESC

Si ets un amant de les sèries i fa temps que en busques de noves com ho fa un senglar amb les trufes, a continuació tens un resum de quatre de les sèries del moment. Tant si ets fidel de les més antigues com si t'agrada provar coses noves, et deixem aquesta guia, amb quatre títols i un altre de regal!

Feud

“Quan els actors es fan grans guanyen personalitat; quan les actrius es fan grans són oblidades”

És una frase que comenta un dels personatges de la serie ‘Feud’, una de les novetats que promet ser una de les imprescindibles aquest 2017. I té tota la raó. Per aquest motiu, el primer capítol de Feud parla sobre dues actrius -quines dos actrius!-, en parlarem més avall. Ryan Murphy ja va demostrar el seu talent com a director i guionista amb American Horror Story i American Crime Story pel format d’antologia. En altres paraules, en comptes d’una història diferent a cada episodi, Murphy ha estat un dels noms propis en canviar la concepció de les sèries considerant un model alternatiu: explicar una història amb nous personatges per a cada temporada. També podria ser una història amb nous personatges per a cada capítol, però aquest no és el cas.

Sense tenir res a veure amb el gènere de terror i les històries criminals, ‘Feud’ explicarà a cada temporada una rivalitat diferent. En primer lloc –a la primera temporada, que ja es pot veure al nostre país– una història d’odi i rivalitat en el món de Hollywood, com dèiem, entre dos actrius: Bette Davis i Joan Crawford. De vegades, les històries sobre Hollywood resulten més apassionants que les pròpies produccions. Ryan Murphy explicarà tota la guerra psicològica entre dues de les estrelles més importants de la història del cinema. En aquest memorable duel, l'enfrontament serà entre Susan Sarandon (Davis) i Jessica Lange (Crawford), dues actrius que han encaixat a la perfecció. La segona temporada, que s’estrenarà el 2018, tindrà com a protagonistes a Lady Di i el príncep Carles.

 

 

13 Reasons Why

Tretze llarguíssims motius pels quals Hannah Baker, la protagonista d’aquesta sèrie, s’acaba suïcidant. No és cap spoiler. Però el tema és macabre perquè ho explica després de la seva mort. El seu drama comença quan un company de classe, amb qui havia quedat, comparteix una foto seva en calces. Tot el que se li presenta a continuació va molt més enllà del 'bullying'. Abans de treure’s la vida, grava la seva història en tretze cassettes i els envia a qui ella considera són els culpables del seu anunciat suïcidi. L’enginy del guió és que a cada cinta va desvelant poc a poc, a base d’enigmes i misteris que s’han de resoldre, el perquè de la seva fatídica decisió. Com no podia ser d’una altra manera, cada capítol correspon a una de les gravacions de veu que grava Baker. La sèrie és una adaptació de la novel·la de Jay Asher i el novell Brian Yorkley ha estat l’artífex d’aquest projecte audiovisual.

 

 

American Gods

Si HBO i Netflix presenten un ritme força elevat, Amazon tampoc se n’amaga. És una mostra que aquest gegant també és capaç de produir sèries. ‘American Gods’ és una sèrie que adapta la novel·la de Neil Gaiman. Parla d’Estats Units i de Déus. Dels antics i dels moderns. Dels que hem anat creant amb el pas de la tecnologia i els mitjans de comunicació. El millor del cas és que enmig de tot hi ha Shadow Moon (Ricky Whittle), un personatge que no creu ni en déus ni en res que sigui fantàstic. L’altre protagonista és un Déu de la televisió: el britànic Ian McShane, que fa de ‘senyor Wednesday (dimecres)’. No sabrem què pot passar -excepte aquells que us hagueu llegit el llibre-, però el que sí que és sabut és que Michael Green (SmallvilleHéroes) i Bryan Fuller (Star Trek) han comptat amb l’ajuda de Gaiman per a la producció d’aquesta nova sèrie fantàstica. Si sou agnòstics segur que ‘American Gods’ us farà canviar d’opinió.

 

Prison Break – 5a temporada

Atenció: spoiler! La resurrecció necessària de la millor sèrie dins -i fora- d’una presó. Michael Scoffield està viu i es troba empresonat a una presó del Yemen. Fox 's’ha posat les piles' i repesca un dels seus majors descobriments. Des dels protagonistes fins als secundaris, tots ells tenen carisma i connecten amb l’espectador. Conspiracions, morts, ressureccions i girs, molts girs. Amb ‘The Final Break, la serie semblava pràcticament tancada. Només va servir per deixar-nos clar que Sarah Tancredi, la parella d’Scofield, estava viva i que van tenir un fill. Malgrat tot, no hi ha res que s’escapi de la ment privilegiada del protagonista, ni tan sols la mort. Ara la trama se situa 7 anys després, amb Lincoln Burrows, el germà d’Scofield, amb un buit irreparable per la mort d’aquest. Un sobre amb pistes conduirà a nous misteris, endevinalles, tatuatges -no podia ser d’una altra manera- i origamis, que els portarà a on? La resposta sembla evident.

 

Bonus sèrie - Joc de Trons

Si encara teniu molt temps lliure, refresqueu o comenceu de nou les 6 temporades de ‘Joc de Trons’, perquè, de cara a l’estiu, s’estrenarà la nova temporada, que serà la més curta de la sèrie. D’aquesta manera, la 7a temporada s’estrenarà el 16 de juliol –a diferència d’altres anys que s’ha estrenat per aquestes dates-. Es farà de forma simultània als Estats Units, tant a HBO com a Movistar Series Xtra com a Espanya. Per altra banda, la 8a temporada també s’espera que tingui menys de 10 episodis, i ja és sabut que es començarà a rodar al setembre.

Atenció: spoiler! Fent una repassada ràpida al tauler de rol de George R. R. Martin, podríem dir que hi ha pocs fronts oberts. Daenerys comença el seu viatge cap a Ponent; Jon Snow finalment és el Rei del Nord; Cersei els espera asseguda al Tron de Ferro; mentre en Bran està amb els Caminants Blancs i Arya continua amb la seva set de venjança. Veurem quina salvatjada presenta Martin en aquest 'camí tan llarg'.

 


per  TRESC