INFORMACIÓ SOBRE LES DARRERES MESURES DE CONTENCIÓ DE LA COVID-19 EN L'ÀMBIT CULTURAL 

VIGÈNCIA DE LES MESURES 

 

Les darreres mesures decretades pel Govern de la Generalitat i el PROCICAT envers la present situació epidemiològica de Catalunya permeten que les activitats culturals d'arts escèniques i musicals en teatres, cinemes i auditoris continuïn al 50% de l'aforament permès amb un màxim de 500 assistents per recinte i actuació. Per altra banda, les instal·lacions a l'aire lliure i els espais físics tancats que compleixen amb les condicions de ventilació i de qualitat d'aire poden obrir també amb l'aforament limitat al 50% fins a un màxim de 1.000 persones per recinte i actuació, totes assegudes, amb registre i assignació prèvia de seients. Les sales d'exposicions, les biblioteques, les galeries d'arts i els museus continuen oberts al 50% de la seva capacitat amb la possibilitat de realitzar actes culturals amb públic a les seves instal·lacions sempre que no es superi l'aforament permès. Per últim, s'aixeca la prohibició i es poden tornar a celebrar actes de cultura popular i tradicional, activitats d'entregues de premis, gales i festivals sempre que es respectin les mesures de seguretat vigents amb relació  als espais d'acollida.

Més informació als següents enllaços:

https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/  

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Noves-mesures-restrictives-per-frenar-la-pandemia 

La mobilitat queda de nou restringida als límits comarcals, per tant, el desplaçament entre comarques per assistir activitats culturals no està permès en cap cas. Per altra banda, es manté el confinament nocturn de les 22:00 h fins a les 06:00 h, així com l'horari màxim de tancament dels espectacles d'arts escèniques i musicals, cinema i exposicions a les 22:00 h. El retorn al lloc de residència es considera causa de mobilitat justificada sempre que s'efectuï dintre dels limits comarcals posteriorment a les 22 h (Cal mantenir les entrades fins a l'arribada a casa i recomanem dur sempre el certificat autoresponsable de mobilitat, a continuació et facilitem l'enllaç; https://certificatdes.confinapp.cat/#/). 

Més informació a:

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/noves-mesures-per-contenir-els-brots-covid-19/

L'import de les entrades de tots aquells espectacles cancel·lats seran retornats. Si no poguessis assistir a algun espectacle pel qual disposaves d'entrades per motius justificats, siguin o no entrades de Regal Club, ens ho hauràs de comunicar info@tresc.cat amb un mínim de 48 h d'antelació a la realització de l'espectacle per motius logístics amb els recintes. Els Regals Club assignats i no gaudits dels quals l'organització no hagi estat informada amb l'antelació esmentada anteriorment, es donaran per consumits. Agraïm a l'avançada la teva paciència i comprensió. 

 

Des del primer dia de crisi, el sector cultural ha bolcat tots els seus esforços en mantenir viva l'activitat i fer dels establiments i equipaments culturals uns espais de gaudi segur per a tota la població. Des del TRESC, volem donar suport a tots aquells recintes culturals que per les condicions actuals de treball es veuen obligats a seguir tancats i volem continuar animant-te i encoratjant-te a gaudir de la lectura, de l'espectacle, de la música, del cinema, de la dansa i del teatre, presencialment o des de casa. Perquè, tard o d’hora, la cultura -tal com la coneixem- tornarà.

Nosaltres seguim al peu del canó, oferint-te contingut cultural sense descans perquè és en moments com aquest quan la cultura, novament, ens acompanya més que mai. 

La cultura forma part de la nostra essència, no l'abandonem (#culturasegura).