Després del seu pas per Lisboa, Madrid o Cadis, tenim el plaer d'acollir el nou concert del pianista cornellanenc Miquel Gusi, ¿Harmonies de l'ànima".
Gusi explora l'evolució de la música pianística a través de tres grans compositors que van marcar etapes clau en el llenguatge romàntic i postromàntic per al piano.
Una oportunitat única d'explorar aquestes obres que ofereixen una visió única de la rica tradició pianística del segle XIX i principis del XX de la mà d'aquest pianista de Cornellà que va iniciar els estudis amb Albert Andreu i Carmen Amat continuant amb l'Olga Kobékina i Marc Heredia.
Va ser alumne dels reconeguts mestres Stanislav Pochekin i Enrique Bagaría al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, ¿¿sent guardonat amb la beca "Joves Promeses" de la Fundació Ferrer-Salat. Un cop finalitzats els seus estudis de Grau Superior al Liceu, va continuar la seva formació amb el pianista Luis Fernando Pérez.
Va debutar amb 14 anys i actualment, amb 23 anys, ha ofert recitals a importants sales nacionals i de França, Portugal, Alemanya, Andorra i Hongria. També ha estat guardonat en diferents ocasions destacant el 49è Concurs de Joves Pianistes de Catalunya entre d'altres.
Schumann, obre el programa amb Kreisleriana, Op. 16, una obra impregnada de contrastos emocionals i complexitat tècnica. Un reflex de la dualitat entre la fantasia i la realitat que defineix l'obra de Schumann.
Chopin, amb el Nocturn en do sostingut menor, Op 27, núm. 1. Aporta una profunditat lírica i expressiva exquisida. Les tres mazurques, Op. 59 són exemples de la seva sublim capacitat de transformar la dansa popular polonesa en peces de gran sensibilitat i sofisticació.
Scriabin,amb la Sonata núm. 5 Op. 53, representa el camí cap al llenguatge modernista. Aquesta sonata és una obra intensa i visionària que combina elements harmònics innovadors i un misticisme creixent que marca l'inici de la seva etapa més avançada i espiritual.
COMPARTEIX