3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Pruna - Festival Grec 2020 "De Grec a Grec"
Pruna - Festival Grec 2020 "De Grec a Grec"

Pruna - Festival Grec 2020 "De Grec a Grec"

  • Escenari Joan Brossa - Barcelona
20€
15€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

15€ un cop l'espectacle s'ha estrenat

*Despeses de gestió no incloses

***

Una nena que es diu Pruna, i que també és una dona que es diu Pruna. Té una vida normal, un entorn normal i un secret que fa mal i destrossa per dintre. Aquesta obra és un conte barrejat de testimonis reals, que ens mostra la realitat dels abusos infantils. I també ens mostra una vida de tantes. I ens fa riure, emocionar-nos i en algun moment ens encongeix el cor.

Amb poesia, amor i tendresa. Amb música, objectes i llums. Amb tota la nostra voluntat de contribuir a fer una societat millor.

SOBRE LA DRAMATÚRGIA

La Pruna és una nena violada. L'acompanyarem en dos moments vitals importants. De petita i d'adulta. L'últim premi Adrià Gual de l'Institut del Teatre propicia en l'espectador un seguit de sensacions i reflexions crues i clares.

Aquesta obra és fruit d'una recerca de materials sobre el tema dels abusos infantils. Ens hem adonat que vivim d'esquena a una realitat que afecta a un de cada cinc infants. El 20% de la societat pateix, ha patit o patirà abusos sexuals durant la infància.

Ens adonem, en la nostra recerca, que no sabem res de res i que al nostre cap les dades sobre aquest tema s'endrecen de manera imprecisa i desordenada perquè ens és massa dolorós afrontar la veritat.

Pruna és una obra crua i poètica. Hem posat el cor al servei de la peça i esperem estar a l'alçada de tots els testimonis que ens han regalat la seva intimitat d'una manera tan generosa. La veritat, l'amor, el reconeixement, la responsabilitat són els nostres pilars. La voluntat artística i la creació d'una peça escènica contemporània de qualitat, el nostre motor.

Les eines que fa servir la companyia són un text contemporani nou, una escenografia de Jose Menchero, unes músiques de Joan Alavedra i un titella de Carlos Gallardo que representa l'ombra de l'abús, l'abusador, el silenci i el fum. I que ha estat creat a partir de dibuixos de nens i nenes i de sensacions i de testimonis i dolors. La Pruna vol fugir de la realitat i afegir una dimensió poètica a les situacions que veureu a l'escenari. Tot passa en un espai que és una gran habitació amb una gran catifa que sembla una gran llengua. El públic envolta l'acció i de vegades la línia que els separa de l'espai escènic desapareix.

Un muntatge que es desenvolupa entre el món real i un univers poètic, i que toca el tema de la violència contra la canalla d'una manera nova. Sense cercar el realisme, però amb una veracitat transparent, i ens situa a tots nosaltres al centre del conflicte.

FESTIVAL GREC 2020 "DE GREC A GREC" / DE COL·LECTIU NINS / PREMI ADRIÀ GUAL 2019

Pruna va obtenir l'any 2019 el premi Adrià Gual, amb el qual l'Institut del Teatre impulsa projectes d'escenificació que combinin qualitat, professionalitat i creativitat.

FITXA TÈCNICA

DireccióDireccio¿ i dramatúrgia: Queralt Riera
Durada 60 minuts
Intèrprets:Laura Calvet / Annabel Castan / Manipulació del titella: Carlos Gallardo i Momó Fabré

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Drama

ADREÇA

Carrer flassaders, 40
08003 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles: des d'una hora abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX