3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Endinsa't al món de... Picasso, Dalí i Miró

Endinsa't al món de... Picasso, Dalí i Miró

  • 20, 21 i 22 d'abril
  • Activitat online
8€
EXCLUSIU
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Gaudeix de tres sessions úniques per endinsar-te als mons de tres grans artistes: Picasso, Dalí i Miró.

Preus:

  • Sessió individual: 8€
  • Pack 3 sessions: 20€

*Podràs seleccionar la sessió al desplegable "TARIFA"

Sessions:

  • 20 d'abril a les 20h. Picasso: Les dones de Picasso.
  • 21 d'abril a les 20h. Dalí: Psicoanalitzant a Salvador Dalí: traumes, complexes i tabús.
  • 22 d'abril a les 20h. Miró: L'art com a meditació.

Descripció de les sessions:

LES DONES DE PICASSO

Picasso és el gran geni de l'art del segle XX i un dels més grans de la història. Durant les primeres set dècades de segle XX (set, ni més ni menys) sempre va estar en el més alt, i ens va deixar un llegat absolutament impressionant: pintures, dibuixos, escultures, ceràmiques, gravats ... no hi va haver res en el que no deixés una empremta inesborrable. Van ser diverses les dones que van intervenir en la vida i obra de Picasso. Elles estan plasmades en alguns dels seus millors quadres.

Un dels aspectes més controvertits de la personalitat de Pablo Picasso i motiu d'anàlisi sobre l'abast del seu temperament sobre la seva obra artística és el de la seva particular relació amb les dones. Totes les dones que Picasso va estimar el van influir en un primer moment amb una enorme càrrega de creativitat artística, parella al seu propi entusiasme amorós.

En aquesta sessió parlarem de les seves obres, per descomptat, però també de la seva vida íntima, perquè la influència del que passava a casa en el que passava al seu taller era enorme. I coneixerem a les dones que van passar per la seva vida, com van ser aquestes relacions, com van acabar elles (moltes vegades devorades per Picasso, literalment), com va ser la relació amb els seus fills ... i com les seves creacions es van anar transformant al ritme que tot això anava marcant. La bella Fernande, la ballarina russa Olga Khokhlova, Françoise Gilot (l'única que va aconseguir escapar d'ell) i l'última, Jacqueline Roque, la qual va sobreviure a Picasso i va acabar suïcidant-se. Sembla realment que el destí de totes elles quedés marcat per la seva relació amb el pintor. I aquest és l'aspecte que més sorprèn, com si la força creativa que Picasso reflecteix en la seva obra fos parella a una mateixa força capaç de destruir qualsevol de les seves relacions. Un remolí imparable que va arrossegar al desastre a totes les dones que va estimar.

 

PSICOANALITZANT A SALVADOR DALÍ: TRAUMES, COMPLEXES I TABÚS

Salvador Dalí és conegut per les seves impactants i oníriques imatges surrealistes. Les seves habilitats pictòriques s'atribueixen a la influència i admiració per l'art renaixentista.

Va ser un expert dibuixant i les seves imatges van abordar el cinema, l'escultura i la fotografia. Va tenir la capacitat de tenir un estil genuïnament personal, unit als seus traumes (molts d'ells des de la seva infantesa).

Com a artista extremadament imaginatiu, va manifestar una notable tendència al narcisisme i a la megalomania, amb l'objectiu d'atreure l'atenció del públic. Aquesta conducta irritava a aquells que apreciaven el seu art i justificava als seus crítics, els quals rebutjaven les seves conductes excèntriques com un reclam publicitari ocasionalment més cridaner que la seva producció artística.

Aprofundeix més en la seva vida i trajectòria artística, a través d'aquesta classe magistral.

 

JOAN MIRÓ, L'ART COM A MEDITACIÓ

Artista barcelonès, treballador inesgotable i valorat com un dels artistes més interessants de la seva generació. Li agradava comparar el seu treball amb el d'un jardiner. "El meu taller és un hort", acostumava a dir. Li apassionava la paciència de l'agricultor, el seu respecte al mètode, el gust pel treball ben fet i l'evolució de la llavor de la qual acabarà per sorgir alguna cosa nova. És important recordar, que tot i la senzillesa que tant va exhibir, Miró no va ser només un pagès, sinó que també va ser un filòsof i un poeta.

Aïllat del món exterior i treballant de forma incansable, Joan Miró va definir una iconografia molt singular que perfeccionava moltes de les troballes plàstiques desenvolupades en els anys anteriors. Gràcies a aquesta maduresa creativa, posseeix un univers tant reconeixible com imitable. L'interès de Joan Miró, pels mecanismes i el significat de l'art, no només va quedar reflectit en les seves obres, sinó també en la posada en marxa de les fundacions de Barcelona i Palma de Mallorca destinades a convertir-se en espais de difusió de la cultura contemporània.

A través d'aquesta classe magistral, t'endinsaràs en el seu món creatiu!

FITXA TÈCNICA

Durada1h/sessió

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Activitats i Rutes    Activitats

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX