3/5
Sense recomanacions Interessa a  
El Requiem de Mozart

El Requiem de Mozart

  • 23 de maig de 2021
  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
18-56€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Cor Francesc Valls
Orquestra Simfo¿nica Camera Musicae
Salvador Mas, director

W.A. Mozart: Requiem, KV 626

UN FINAL INACABAT

Acomiadem aquesta temporada amb una de les obres més interpretades de Wolfgang Amadeus Mozart, en la compleció que ens ofereix el mestre Salvador Mas. Resulta curiós, si més no, que aquesta peça hagi arribat a ser tan coneguda sense ser una creació acabada del compositor austríac.
Existeixen molts mites al voltant d'aquesta obra: un estrany missatger que va realitzar l'encàrrec, un moribund Mozart treballant sense descans en la composició fins al darrer moment, o un Salieri a peu del llit traslladant les idees de Wolfgang a la partitura. La imatge que ens ha deixat la pel·lícula Amadeus de Miloš Forman dista molt de la realitat.
L'any 1791, a banda de ser el darrer de la vida de Mozart, va ser un any molt productiu, i el Requiem no va ser la seva única obsessió. Altres obres molt conegudes de l'autor van veure la llum aquell mateix any: el Concert per a clarinet i orquestra o l'òpera La Flauta Màgica són alguns dels projectes que el van tenir ocupat mesos abans del fatídic desenllaç i que sí va tenir temps d'enllestir.
Sí bé és cert que Mozart va deixar moltes parts sense escriure, l'encarregat de completar el Requiem va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr. Ara, aquest gran èxit no hagués estat possible sense els inspiradors esborranys del gran mestre.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX