3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Midori & OCM

Midori & OCM

  • 26 abril 2021
  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
18-56€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Midori, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau
, director

J. Brahms: Concert per a violi¿ i orquestra, op. 77
I. Stravinsky: La Consagracio¿ de la Primavera

UN CONCERT PER A UN VIRTUÓS

Al llarg la història de la música, molts dels concerts per a instruments solistes han estat escrits pensant en algun virtuós del moment. Aquest és el cas del Concert per a violí de Johannes Brahms, estrenat al 1879. Una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim a qui va demanar consell, i que conté molts passatges amb grans dificultats tècniques. Un altre gran violinista, Pablo Sarasate, va anomenar aquesta obra com `el concert contra el violí'.
A principis del segle XX, l'empresari Serguei Diàguilev encarrega a un jove compositor rus la música per a un ballet que revolucionaria la història de la música. La Consagració de la Primavera es va estrenar a París al 1913 amb molta polèmica. Va ser un escàndol i en aquell moment va trastocar al públic, tant per la part musical com per la part escènica.
Però, què té aquesta música que la fa tan especial, tan diferent al que s'havia fet fins aquell moment? Doncs s'amplia el registre amb instruments aguts com el flautí i greus com el contrafagot, l'harmonia explora moltes possibilitats sonores amb dissonàncies o politonalitat, i ens trobem envoltats de ritmes inusuals que canvien constantment, portant-nos d'un lloc a un altre i creant interrupcions inesperades.
Aquesta obra, on Stravinsky juga amb la paleta de colors d'una gran orquestra, ens narra el ritual d'una tribu pagana que acaba amb el sacrifici d'una jove ballant fins a la mort.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX